Connect with us

Komentar

Zekanović: Gospodine Plenkoviću, prihvatite realnost, EU je zakazala, izaberite razum i pokažite im zube

Objavljeno

on

Čini se kako ona Radićeva da u zajednicu sa Srbijom ne trebamo srljati kao guske u maglu sve više vrijedi i za zajednicu u kojoj nama vladaju bahati i nesposobni briselski birokrati.

Mi Hrvatski suverenisti nismo bili niti za drastične mjere protiv koronavirusa, niti za davanje tolikih ovlasti Stožeru koji je tijelo bez demokratskog legitimiteta, a bili smo i protiv najava da se ljude masovno cijepi na silu i bez njihovog pristanka, piše Hrvoje Zekanović na Facebooku.

Međutim, isto tako, ne možemo šutjeti na potpuni debakl Europske unije kada je u pitanju nabava cjepiva za građane. Zadatak države, pa i te nadnacionalne tvorevine je da nabavi cjepivo, a na građanima je da sami odluče žele li se cijepiti.Sudeći po cijepljenju preko reda i činjenici da opet rade političke veze, interes za cijepljenjem postoji. Nažalost, ne i dovoljno cjepiva, a to je posljedica nesnalaženja, nesposobnosti i nerada Europske unije i njenih institucija. Sada je potpuno jasno da ne smijemo sve više popuštati nekakvim čudnim ljudima koji bi upravljali našim životima bez da ih itko išta pita, jer suverenizam nema alternativu!

Iako to nećete pročitati u većini medija, iako će nas neki i sada proglasiti ekstremima, sve više država otkazuje poslušnost briselskim birokratima koji su u potpunosti zakazali.

Poljska upravo nabavlja cjepivo iz Kine, Slovačka je već nabavila dva milijuna doza ruskog Sputnika, a na isto se sprema i Češka
Mađarska je na čelu s Orbanom nabavila je dva milijuna doza Sputnika i sprema se uvesti pet milijuna doza Sinopharm cjepiva kojim se premijer Orban već cijepio pred kamerama.

I sada će svi reći kako eto, mi suverenisti iz istočne Europe imamo nešto protiv EU, međutim Austrija i Danska su isto tako, pod premijerom Kurzom i premijerkom Frederiksen otvoreno izrazile neslaganje sa zajedničkom politikom Europske unije i uskoro planiraju udružiti snage s Izraelom te krenuti u planiranje proizvodnje druge generacije cjepiva.

Čak i Francuska i Njemačka, kao države koje su EU osnovale, naručuju cjepiva neovisno o Europskog agenciji za lijekove pa se postavlja pitanje čemu ona uopće služi, a to isto pitanje mogli bismo postaviti i za brojne druge europske institucije i radna mjesta raznih briselskih birokrata koja plaćaju i siromašni građani Hrvatske.

Naglašavamo, nismo za nasilno cijepljenje niti za to da se necijepljenima krše ljudska prava i diskriminira ih se na bilo koji način i protiv toga ćemo se boriti, ali isto tako, tražimo da se ljudima koji to žele, omogući cijepljenje.

Tražimo i da naša Vlada pod hitno poduzme mjere kojima ćemo baš poput Orbanove Mađarske i mi potpisati ugovore i krenuti u hitnu nabavu cjepiva bez obzira od kuda dolaze.

Gospodine Plenkoviću, vrijeme je da priznate da je EU zakazala i prihvatite realnost! Izaberite razum, a ne vlastitu briselsku karijeru na štetu hrvatskih građana i pokažite im zube, napisao je Hrvoje Zekanović u poruci Predsjedniku Vlade RH na Facebooku:

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari