Connect with us

Politika

Zekanović: Most je Mayeru omogućio da u šest godina zaradi 12 milijuna kuna

Objavljeno

-

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović (HDS) ustvrdio je u utorak kako je Davoru Mayeru, članu Uprave Ine, koji će danas svjedočiti na Antikorupcijskom vijeću, Most omogućio da u zadnjih šest godina legalno zaradi 12 milijuna kuna.

Dolazi nam Mayer koji je u upravi Ine 10-11 godina, 2016. trebao je ‘odletjeti’, ali ga je zaštitio Most, ostavili su ga na tom mjestu, pa je danas došao svjedočiti o korupciji, rekao je Zekanović u saborskom govoru na slobodnu temu.

Naveo je da Mayer godišnje zarađuje oko dva milijuna kuna, a pomnoženo sa šest godina, zaradio je 12 milijuna kuna.

Dužan je onima koji su mu to omogućili, izjavio je, dodavši kako bi pod takvim uvjetima i on došao svjedočiti, „a možda i ne bi“.

Zekanović, koji je odnedavno član Antikorupcijskog vijeća, ustvrdio je i kako to tijelo radi suprotno saborskom Poslovniku, ali da se unatoč tome u medijima uvriježila tvrdnja da je važnije sudjelovati na “nelegalnoj“ sjednici Vijeća, nego nazočiti u Saboru današnjem premijerovom Godišnjem izvješću o radu Vlade.

„Rado se o igrokazu gospode iz Metkovića u kojemu sudjeluju SDP, Centar, Možemo i neke desne strane, a svi oni žele upravljati hrvatskom državom“, rekao je zastupnik.

SDP i RF: Nećemo biti u Sabornici za premijerova Izvješća 

Katarina Peović (RF) najavila je kako će opozicija izaći iz sabornice za premijerova izlaganja „o uspjesima Vlade“, odnosno o Godišnjem izvješću.

Ako on ne poštuje ovaj visoki dom, ne treba se ni njega poštovati, ne treba ga slušati, naglasila je.

Peđa Grbin (SDP) pak ističe da je Antikorupcijsko vijeće jedino mjesto gdje Vlada, odnosno premijer, treba podnositi spomenuto izvješće, a objasnio je i zašto.

“Jedna sustavna politika ove Vlade u šest godina (Plenkovićeva mandata) je korupcija, to je jedina politika u kojoj nije bilo promjena, skretanja, bilo je samo traženja još, još i samo još”, izjavio je zastupnik navodeći da je onda Vijeće jedino mjesto gdje Vlada treba podnositi Izvješće.

No, to je, dodao je, mjesto na koje Andrej Plenković ne želi izaći, jer ga je strah onoga što bi ga pitali, onoga što bi morao odgovarati.

„Jer to izbjegavaju, jer nemaju hrabrosti, SDP neće sudjelovati u raspravo o Izvješću, Vlada to nije zaslužila“, poručio je Grbin. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas