Connect with us

Politika

Zekanović o ulasku Škore u klub zastupnika: Vjerujem da ćemo mi kao klub i dalje rasti

Objavljeno

on

Predsjednik Hrvatskih suverenista i saborski zastupnik Hrvoje Zekanović gostovao je u Novom danu N1 televizije i komentirao pristupanje Miroslava Škore i Vesne Vučemilović njihovu klubu zastupnika u Saboru.

To je, evo, izašlo u javnost. I gospodin Škoro i gospođa Vučemilović su rekli da će nastaviti svoj rad u Saboru u klubu Hrvatskih suverenista, sigurni smo da će biti sjajna akvizicija i da ćemo zahvaljujući njima i nas četvoro koji smo već u klubu itekako imati utjecaj na politike u Hrvatskom saboru, rekao je Zekanović, prenosi N1

Podsjetio je da su Suverenisti sa Škorom sudjelovali u dva izborna ciklusa i da su ga podržali kao predsjedničkog kandidata. “Ovo nije ništa novo, jedino što smo bili razdvojeni bilo je pred lokalne izbore, ali naše politike bile su iznimno podudarne”, rekao je Zekanović.

“Odluka o osnivanju zasebnog kluba bila je unaprijed dogovorena, dogovorili smo da ćemo u slučaju da Suverenisti budu imali mogućnost samostalnog kluba, da ćemo je i ostvariti.

Formiranje kluba pruža značajno veće mogućnosti rada u Saboru, od tehničkih mogućnosti, imaš prostorije, tajnike, mogućnost više rasprava, tako da je bolje raditi u više klubova, nego samostalno”, rekao je.

Što se tiče broja zastupnika u klubu, Zekanović je istaknuo da su Suverenisti sad izjednačeni s klubom zeleno-lijeve koalicije, a i da su nekako podjednaki s klubovima Mosta i Domovinskog pokreta.

“Moram naglasiti i vjerujem da to nije sve, da ćemo mi kao klub i dalje rasti i da će drugi zastupnici, koji prepoznaju našu politiku, politiku na jasnim načelima suverenizma, kršćanstva, domoljublja to prepoznati i da će nam se pridružiti i poželjeti raditi u našem klubu”, rekao je Zekanović.

Domovinski pokret nije želio kritizirati.

“Ali reći ću da je eksplicitnost i jasnoća političkog izričaja karakteristična isključivo za naš klub. Mi smo jasni po svim pitanjima, mi smo jedini bili jasni po pitanju kandidatkinje za predsjednicu Vrhovnog suda, Zlati Đurđević, a onda su nas prozvali da podržavamo vladajuće.

Bili smo jasni po pitanju pobačaja, jasni smo po bilo kojem pitanju. Ostali kalkuliraju i gledaju da se svide širem glasačkom tijelu, a mi imamo jasno glasačko tijelo, to je kršćansko, desno glasačko tijelo i ne bježimo dalje od toga”, rekao je Zekanović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR