Pratite nas

Politika

Zekanović otkrio zašto su podržali Miroslava Škoru za predsjednika

Objavljeno

na

Još je manje od šest mjeseci do izbora, sve je više kandidata, sigurno neće biti dosadno

Razočarala ih je aktualna predsjednica koju su podržavali, pa su sada Hrvatski suverenisti odlučili podržati predsjedničku kandidaturu Miroslava Škore.

Kažu da su razgovarali o programskim i političkim načelima te da se pokazalo kako imaju zajednički svjetonazor.

Saborski zatupnik HRAST-a, Hrvoje Zekanović bio je gost u RTL-u Danas. Nekada su suverenisti podržavali Kolindu Grabar-Kitarović, a sada podržavaju Miroslava Škoru.

“Mi smo Kolindu Grabar-Kitarović podržavali programski. Ona je prevarila naša očekivanja, odnosno, iznevjerila nas je. Mogu reći, da ne ulazim u detalje, da ne postoji razlika u politici Kolinde Grabar-Kitarović, Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića.

Dakle, to je ona iskrivena politika u kojoj nema nikakve razlike. A ona se predstavila malo drugačije. Ona je izabrana od jedne konzervativne Hrvatske, jednog desnog, domoljubnog, suverenističkog dijela hrvatskog naroda, a kasnije se ponašala kao da su je SDP-ovci birali, ali nisu”, rekao je Zekanović.

On je istaknuo kako su sada puno oprezniji.

“Ovaj put smo bili puno oprezniji, razgovarali smo s gospodinom Škorom i na sva naša pitanja dobili smo odgovore kakve smo htjeli čuti. Drugim riječima, on je jedan suverenistički političar i siguran sam da nas neće iznevjeriti imate i neku intuitivnu razinu, a imate i riječ”, kazao je Zekanović.

Istaknuo je i kako oni kao suverenisti smatraju da je predsjednik jedno važno obilježje svake države.

“Što predsjednik ima jaču poziciju i što je više povezan sa svojim narodom to je bolje za državu i bolje za narod”, rekao je.

No, što im se kod Škore sviđa?

“Slažemo se i po pitanju predlaganja ustavnih sudaca, a mene osobno najviše interesira pitanje referenduma. Vidjeli smo kako se sada grubo poigrao premijer Plenković s referendumskim pitanjem. Kada gospodin Škoro bude predsjednik takvo manipuliranje neće biti moguće. Zašto ne bi narod direktno demokracijom odlučivao o bilo kakvom ključnom pitanju?”, pitao se Zekanović.

Još je manje od šest mjeseci do izbora, sve je više kandidata, sigurno neće biti dosadno.

 

Suverenisti dali bezrezervnu podršku predsjedničkom kandidatu Miroslavu Škori

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Kolinda Grabar-Kitarović: Vjerujem u Hrvatsku, u vas – idemo po novu pobjedu!

Objavljeno

na

Objavio

Danas su me kao kandidatkinju svoje stranke u Zadru i Šibeniku ugostili članice i članovi Hrvatske demokratske zajednice. Da nije bilo upravo članica i članova HDZ-a, nikad ne bih postala predsjednicom Republike Hrvatske.

Vjerovali su i vjeruju u mene od prvoga dana – i zato ćemo ponovno pobijediti!

HDZ je ona stranka koja je imala ljude, snagu i srce dovesti Hrvatsku do neovisnosti i pobjede, a danas se bori za blagostanje svake hrvatske obitelji. To je dužnost ove hrvatske generacije.

I zato krenimo večeras! Iz Zadra, Šibenika, svakoga hrvatskoga grada, svakoga hrvatskoga mjesta, svakoga hrvatskoga doma – po novu pobjedu za našu Hrvatsku, poručila je Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.

Grabar Kitarović: Kazne za zlodjela poput silovanja još uvijek niske

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Plenković: Povećanjem plaća pokazujem susretljivost i otvorenost prema ljudima

Objavljeno

na

Objavio

Izvor: N1

Premijer Andrej Plenković nalazi se u Bruxellesu gdje sudjeluje na sastanku na vrhu EU-a. Prije sastanka dao je izjavu novinarima.

Komentirao je dogovor o Brexitu, ali i najavu nastavka štrajka u osnovnim i srednjim školama.

“Zahtjev za koeficijent kojega su postavili sindikati osnovnih i srednjih škola košta 476 milijuna kuna na godišnjoj razini. Dodatni zahtjev koji je odmah stigao nakon toga je upravo iz Sindikata visokog obrazovanja, a cilj povećanja koeficijenta sindikata osnovnih i srednjih škola je bilo stići jedan stupanj u visokom obrazovanju.”

Istaknuo je kako dizanje plaća u visokom obrazovanju neće dovesti do smanjenja razlika u plaćama.

“Sad stiže zahtjev Sindikata visokog obrazovanja da se i njima diže. Dakle, ponovo se taj razmak radi. To je bilo, koliko sam čuo od ministara koji su radili kalkulaciju, minimalno 200 milijuna kuna.”

Dodao je i sljedeće:

“I zato smo išli u kontekstu mogućnosti, konzistentnom politikom, povećanjem plaća, odustajanjem od opće stope PDV-a, da smanjimo za gospodarstvo. Dakle, odustajemo od onoga što sam obećao. Ja tu idem korak nazad, ali pokazujem susretljivost i otvorenost prema ljudima, da im omogućimo na jedan sustavan način veće plaće.”

U supstanci, ako stvar ogolimo do kraja, zahtjev je bio želimo šest posto veću plaću i oni će je dobiti u idućoj godini. Moramo onda razmisliti je li štrajk opravdan. Znači ako tražite neki iznos, taj iznos ćete baš dobiti, je li onda svrhovito i smisleno činiti štrajk?”

“Ja recimo radim po 15, 16 sati na dan, ne pitam nikog, niti me itko žali, niti tražim da ne itko žali. I radim to jer želim to raditi,” rekao je zaključno premijer, prenosi N1.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari