Connect with us

Politika

Zelenika: Dolazimo u situaciju da svatko može biti gradonačelnik osim Hrvata

Objavljeno

-

Ivan Zelenika, predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostar, rekao je danas nakon prekida sjednice da se radi o ”igrokazu u režiji BH bloka”.

“Radi se o igrokazu u režiji BH bloka, a vjerojatno i nihovih partnera iz Koalcije za Mostar”, naglasio je Zelenika.

”Gospodo nećete, s građanima se više nećete igrati, sa mnom se nećete igrati jer ovo nije cirkus. Građanima Grada Mostara ovo zaista ne treba, ako ste se za ovo birali i ako se za ovo borili, i u svoj toj multietničnosti dolazimo u situaciju da svatko može biti gradonačelnik osim Hrvata. Kao predsjedniku gradskog vijeća meni to nije jasno”, kazao je Zelenika, prenosi N1.

Sjednica Gradskog vijeća Mostar prekinuta je prije drugog kruga izbora mostarskog gradonačelnika, a treći nastavak konstituirajuće sjednice zakazan je za ponedjeljak, 15. veljače, u 16 sati.

Nakon što je prije dva dana obavljen prvi krug glasanja za mostarskog gradonačelnika u kome su najviše glasova dobili Mario Kordić (HDZ BiH) i Zlatko Guzin (Koalicija za Mostar), danas se trebao obaviti drugi i ako bude potrebno treći krug izbora, ali je na samom početku sjednice BH blok (SDP BiH, Naša stanka) zatražio stanku radi konzultacija vezano za njihov prijedlog da se uvede institut “rotirajućeg gradonačelnika”.

‘Rotirajuća država’ – Baralija traži prekid sjednice, Bakir ‘rotirajućeg gradonačelnika’

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari