Connect with us

Ukrajina

Zelenski: Ništa neće oslabiti ukrajinsku hrabrost protiv Rusije

Objavljeno

-

Isječak/fb

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u govoru objavljenom u nedjelju da ništa neće oslabiti ukrajinsku borbu protiv Rusije, dan nakon što je američki Kongres izglasao zakon o privremenom financiranju u kojemu se ne spominje Ukrajina.

Ministar obrane Rustem Umerov odvojeno je rekao da je primio obećanja o daljnjoj vojnoj pomoći u telefonskom pozivu s američkim ministrom obrane Lloydom Austinom.

– Ministar Austin me uvjerio, napisao je na X-u, da će se američka podrška Ukrajini “nastaviti” i da će ukrajinski “ratnici nastaviti imati snažnu podršku na ratištu.”

Glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova rekao je da Kijev radi sa svojim američkim partnerima da nova odluka o proračunu uključi sredstva za Ukrajinu te da je američka podrška Ukrajini i dalje postojana.

Zelenskij, u snimljenom govoru na praznik Dana branitelja, nije se osvrnuo na izglasavanje u Kongresu, no ponovio je svoju odlučnost borbe do pobjede.

Rekao je da će se Ukrajina prestati odupirati i boriti na dan pobjede.

– Kako joj se približavamo svaki dan, borit ćemo se sve dok bude potrebno.

Američki predsjednik Joe Biden rekao je da su republikanci obećali pomoć putem odvojenog glasovanja i da američka podrška ne može biti prekinuta “pod bilo kojim uvjetima”.

Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Oleg Nikolenko također je u komentarima na Facebooku pokušao uvjeriti Ukrajince o budućoj potpori SAD-a, rekavši da prethodno odobrena sredstva nisu upitna.

– Podrška Ukrajini ostaje nepokolebljivo snažna u američkoj administraciji, u obje stranke kao i u domovima američkog Kongresa te najvažnije, među američkim narodom, napisao je.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari