Connect with us

Ukrajina

Zelenski: Ruska invazija na Ukrajinu bila je ‘katastrofalna’ pogreška

Objavljeno

-

Foto: EPA

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je ruska invazija na njegovu zemlju bila “katastrofalna” pogreška.

Javljajući se iz Kijeva tijekom svog noćnog televizijskog obraćanja, Zelenski je rekao da se invazija pokazala kao “apsolutni neuspjeh” i ustvrdio da su moskovske snage ostale bez projektila s kojima bi mogle napasti njegove trupe.

Zelenski je ponovno prozvao ruske čelnike koji su rekli da se boje priznati “da su napravljene katastrofalne pogreške na najvišoj vojnoj i državnoj razini” tijekom sukoba.

Zelenski o Rusiji: Neiskusni ročnici bačeni su u bitku kao topovsko meso

Ukrajinski čelnik optužio je dužnosnike u Moskvi da su tjerali mlade, neiskusne regrutirane vojnike na crtu bojišnice i bacali ih “u bitku kao topovsko meso”.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski kaže da je ruska upotreba “laserskog oružja” u invaziji na njegovu zemlju znak njihovog neuspjeha. Zelenski je tako komentirao tvrdnje ruskog dužnosnika da je tehnologija sposobna za rušenje dronova bila “široko raspoređena” na bojnom polju.

Rusi traže “wunder-waffe”, podrugljivo je ustvrdio Zelenski. Bila je to referenca na lov na čudesno oružje koje će preokrenuti tok Drugog svjetskog rata dok su nacisti gubili na bojnom polju.

U Ukrajini se ponavlja najveći misterij međunarodne politike

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari