Connect with us

Ukrajina

Zelenskij: Bidenov posjet ‘iznimno važan znak potpore’

Objavljeno

-

Foto: EPA

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij pozdravio je posjet američkog predsjednika Joea Bidena Kijevu u ponedjeljk kao “iznimno važan znak potpore”, nekoliko dana uoči prve obljetnice ruske invazije na Ukrajinu, dok je Biden najavio novu pomoć.

Biden je u ponedjeljak nenadano posjetio Kijev i sastao se s ukrajinskim kolegom. U ranijoj najavi Bidenova posjeta Poljskoj, kamo nakon Kijeva ide američki predsjednik, nije rečeno da prije toga planira otići u Ukrajinu.

Zračne sirene čule su se u Kijevu za vrijeme Bidenova posjeta, ali nema izvješća o ruskim napadima.

“Joseph Biden, dobrodošli u Kijev! Vaš posjet je znak potpore iznimno važan za sve Ukrajince”, rekao je Zelenskij na Twitteru.

Naglasio je i da Rusija “nema nikakvih izgleda dobiti rat”.

Američki je predsjednik obećao novo oružje Ukrajini, prije svega topničko streljivo, i obećao toj zemlji američku “nepokolebljivu” potporu protiv ruske invazije. Rekao je da će Washington biti uz Ukrajinu koliko god je potrebno.

Najava isporuke dodatnog oružja predstavlja “nedvosmislen signal da ruski pokušaj pobjede nema nikakvih izgleda”, kazao je Zelenskij.

Radi se o prvom Bidenovom posjetu Ukrajini od početka ruske invazije na tu zemlju 22. veljače prošle godine, što je veliki znak potpore, ocjenjuje Reuters.

Biden je došao u ukrajinsku prijestolnicu dan prije najavljenog velikog govora ruskog predsjednika Vladimira Putina u kojem se očekuje da će iznijeti ruske ciljeve za drugu godinu invazije. (Hina)

Joe Biden u nenajavljenom posjetu Kijevu

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari