Connect with us

Iz Svijeta

Zelenskij će posjetiti Veliku Britaniju i sastati se s premijerom Sunakom

Objavljeno

-

Foto: EPA

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij posjetit će Veliku Britaniju u srijedu kako bi se sastao s premijerom Rishijem Sunakom, priopćio je ured britanskog premijera.

Zelenskij će posjetiti ukrajinske vojnike koji se trenutno obučavaju u Velikoj Britaniji, a obratit će se i britanskom parlamentu, stoji u priopćenju.

Sunakov ured najavio je planove proširenja obuke ukrajinskih vojnika na zračne i pomorske snage, uključujući pilote mlažnjaka i marince, te ubrzanje opskrbe vojnom opremom.

Obukom bi se osiguralo da piloti u budućnosti mogu upravljati sofisticiranim borbenim zrakoplovima prema NATO standardima, navodi se u priopćenju.

“Posjet predsjednika Zelenskog Ujedinjenom Kraljevstvu potvrda je hrabrosti, odlučnosti i borbe njegove zemlje, kao i potvrda neraskidivog prijateljstva između naše dvije zemlje”, poručio je Sunak priopćenjem.

Sunak će ponuditi podršku Ujedinjenog Kraljevstva planovima Zelenskog da radi na pravednom i trajnom miru za Ukrajinu, stoji u priopćenju.

Britanija će kasnije tijekom dana također uvesti dodatne sankcije protiv onih koji su pomogli ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da “izgradi svoje osobno bogatstvo i tvrtke koje profitiraju od ratnog stroja Kremlja”, navodi se.

Vlada je već uvela sankcije stotinama ruskih pojedinaca i tvrtki od veljače prošle godine. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari