Connect with us

Ukrajina

Zelenskij i vojno zapovjedništvo dogovorili da se nastavi obrana Bahmuta

Objavljeno

-

Foto: EPA

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij i njegovo vojno zapovjedništvo dogovorili su u utorak da će nastaviti braniti Bahmut, grad u istočnoj Ukrajini za koji traju nesmiljene borbe, objavio je predsjednikov ured.

Nakon sastanka na kojem su bili predsjednik, glavni vladini dužnosnici i vojni zapovjednici, Zelenskijev ured objavio je u priopćenju: “Nakon razmatranja obrambene operacija u smjeru Bahmuta, svi članovi … izrazili su zajedničko stajalište o nastavku držanja i obrane grada Bahmuta”.

Rusija smatra da bi zauzimanje Bahmuta otvorilo put prema ostalim gradovima i naposljetku zauzimanju cijelog Donecka, dok Ukrajina nastavlja braniti taj grad kako bi izmorila rusku vojsku i pripremila protuofenzivu.

Zelenskij je u ponedjeljak navečer rekao da budućnost Ukrajine ovisi o ishodu borbi na istoku zemlje, uključujući i oko Bahmuta.

Rusija pojačava svoju zimsku ofenzivu kako bi ga zauzela.

Uništeni rudarski grad postao je glavni cilj ruskih snaga, a višemjesečne borbe za Bahmut pretvorile su se u najkrvaviju pješadijsku bitku u Europi od Drugog svjetskog rata. (Hina)

Rusija u Ukrajini koristi staro streljivo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas