Connect with us

Iz Svijeta

Zelenskij: Johnson pravi prijatelj Ukrajine, Zaharova: vratio mu se bumerang

Objavljeno

-

Foto: EPA

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij izjavio je u četvrtak da je uvjeren da se britanska politika prema Ukrajini neće u skorije vrijeme promijeniti unatoč ostavci Borisa Johnsona, ocijenivši da je britanski premijer “pravi prijatelj” njegove zemlje.

“Johnson je pravi prijatelj Ukrajine”, kazao je Zelenskij u intervjuu za CNN. Ukrajina je puno dobila od takvog odnosa s njime, ustvrdio je misleći na vojnu potporu koju je njegova zemlja dobila od zapadnih zemalja i Johnsonovu ulogu u pokretanju vojne pomoći.
Zelenskij je izrazio nadu da će izravno razgovarati s Johnsonom kako bi saznao više detalja u vezi s njegovom ostavkom.

S druge strane glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova ocijenila je da je “britanskog premijera pogodio bumerang koji je sam bacio”, ustvrdivši da je on kovač vlastitog pada. “Predali su ga njegovi suborci”, kazala je Zaharova.

Prema njezinim riječima, Johnsonov pad je simptom propadanja Zapada, koji razdire politička, ideološka i ekonomska kriza, a pouka je, kako je rekla, “ne pokušavajte uništiti Rusiju jer bi mogli slomiti zube”.

Boris Johnson u četvrtak je podnio ostavku na dužnost čelnika Konzervativne stranke, nakon vala ostavki na dužnost njegovih konzervativaca i gubitka njihove potpore, čime se otvara put i za odlazak s mjesta premijera. (Hina)

Britanski premijer Boris Johnson podnio ostavku

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari