Connect with us

Iz Svijeta

Zelenskij: Napad na Harkiv je ratni zločin

Objavljeno

-

Foto: EPA

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij opisao je rusko bombardiranje Harkiva u kojem su poginuli deseci civila ratni zločin, izvijestio je BBC u utorak.

Mediji javljaju da je u napadima u ponedjeljak na stambene zgrade u Harkivu poginulo devet ljudi, među kojima troje djece.

Ruske su rakete u utorak pogodile središte drugog po veličini ukrajinskog grada, uključivo i stambena područja i zgradu gradske administracije.

Volodimir Zelenskij je prije posljednjeg napada na centar Harkiva rekao da postoje svjedoci napada koji su izjavili da su civili namjerno gađani.

“Ruske snage izvršile su brutalan napad na Harkiv raketnim topništvom”, rekao je Zelenskij.

“Jasno je da se radi o ratnom zločinu. Miran grad, mirna stambena naselja, bez vojnih objekata. Deseci snimaka očevidaca pokazuju da to nije bio neki slučajni rafal, već namjerno ubijanje ljudi. Rusi su znali što gađaju”, rekao je Zelenskij.

U ponedjeljak je objavljeno da je glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda, Karim Khan, najavio pokretanje istrage o ruskoj invaziji nakon što se uvjerio da “postoji razumna osnova za pretpostavku da su u Ukrajini počinjeni navodni ratni zločini kao i zločini protiv čovječnosti”. (Hina)

VIDEO: Silovit zračni udar na glavni trg drugog najvećeg ukrajinskog grada

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari