Connect with us

Ukrajina

Zelenskij: Naši partneri su stali sa sankcijama Rusiji

Objavljeno

-

Foto: EPA

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je u petak da su saveznici njegove zemlje stali sa sankcijama Rusiji i pozvao je na obnovu napora za uvođenje daljnjih kaznenih mjera Moskvi.

On je priznao da Rusija usporava ukrajinsku protuofenzivu, okrivljujući “sporost” zapadnih isporuka oružja, te je pozvao na isporuku oružja dugog dometa Kijevu, kao i nove sankcije protiv Moskve.

Ukrajinski predsjednik također je naglasio da je vrijeme protiv Ukrajine, pri čemu Rusija računa na pobjedu republikanaca na predsjedničkim izborima 2024. kako bi oslabila američku potporu Kijevu.

– U ovom trenutku vidimo predugu stanku naših partnera u smislu sankcija, rekao je u svom večernjem video obraćanju. I vrlo aktivne ruske pokušaje izbjegavanja sankcija.

Zelenski je rekao da bi se pritisak na Moskvu trebao usredotočiti na energetski sektor Rusije, njezin pristup mikroelektronici i financijski sektor.

– Tri su prioriteta: daljnje sankcije protiv ruskog energetskog sektora, stvarna ograničenja opskrbe čipova i mikroelektronike koji idu teroristima i nastavak blokade ruskog financijskog sektora, rekao je.

– Ofenziva svjetskih sankcija mora se nastaviti, rekao je. (Hina/K)

Zelenskij tvrdi da je Putin ubio vođu plaćenika Prigožina

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari