Connect with us

Ukrajina

Zelenskij: Rusija troši milijarde na laži i propagandu

Objavljeno

-

Foto: EPA

Rusko vodstvo potrošilo je milijarde dolara na propagandu, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij te poručio u noćašnjem obraćanju da pregovori moraju biti razumni i poštivati ukrajinski suverenitet.

“Svi znate točno kakav je golemi državni propagandni sustav izgradila Rusija”, rekao je Zelenskij u video obraćanju sunarodnjacima u petak navečer.

“Vjerojatno nitko drugi na svijetu nije potrošio takve goleme svote na laži”, ustvrdio je. Moskva međutim nije uzela u obzir da ti napori ne jamče rezultat, rekao je.

“Ondje gdje se put laži mora popločiti novcem, rezultat nije osiguran”, rekao je te dodao: “Put istine je težak, ali istina utire svoj put”.

Rusija je tjednima uoči invazije kategorički odbacivala izvješća da planira napasti Ukrajinu.

Moskva vlastitoj javnosti taj rat predstavlja kao “posebnu vojnu operaciju”.

Pregovori s Rusijom moraju biti razumni, a ukrajinski suverenitet mora biti zajamčen uz osiguranje teritorijalnog integriteta, rekao je Zelenskij u novom video obraćanju sunarodnjacima, prenosi Ukrinform.

“Naši branitelji navode rusko vodstvo na jednostavnu i logičnu ideju: razgovor je nužan. Smisleno. Hitno. Pošteno. Zbog rezultata, a ne zbog odgađanja, rekao je Zelenskij.

Ukrajinski predsjednik je u obraćanju ponovio da je u ovom sukobu već poginulo 16.000 ruskih vojnika i upitao što opravdava tolike žrtve, prenosi Ukrinform.

Spomenuo je i ruskog ministra obrane Sergeja Šojgua, rekavši kao da je “nekamo nestao”.

U javnosti Šojgu nije bio viđen od 11. ožujka, te se ponovno pojavio u četvrtak na snimci s predsjednikom Vladimirom Putinom i ministrima u vladi.

Savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko na Facebooku je potvrdio da je Šojgu pretrpio srčani udar i da se oporavlja, javio je BBC. (Hina)

Ruska vojska priznaje 1351 poginulog vojnika u Ukrajini

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari