Connect with us

Ukrajina

Zelenskij: Situacija u Bahmutu sve teža

Objavljeno

-

Foto: EPA

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski priznao je u ponedjeljak navečer da je situacija u okolici Bahmuta, na istoku zemlje, sve teža.

“Situacija postaje sve složenija”, rekao je u dnevnom obraćanju. “Neprijatelj sustavno razara sve što se može upotrijebiti za zaštitu naših položaja”, dodao je, nazvavši ukrajinske vojnike koji sudjeluju u toj bitki “pravim junacima”.

Ruske snage od ljetos pokušavaju zauzeti Bahmut, kojega je strateška važnost sporna, ali je postao simbol borbe za kontrolu Donbasa, na istoku Ukrajine.

Vođa proruskih separatista u Donjeckoj oblasti (istočna Ukrajina) Denis Pušiljin rekao je u ponedjeljak na ruskoj televiziji da su sve pristupne ceste prema Bahmutu “na domašaju oružja” proruskih snaga.

Ruske snage već tjednima pokušavaju okružiti Bahmut i uspjele su presjeći nekoliko glavnih cesta za opskrbu ukrajinske vojske. Zapovjednik ruske paravojne skupine Wagner, Jevgenij Prigožin ustvrdio je u subotu da su njegovi ljudi ušli u selo Jahidnje, u sjevernom predgrađu Bahmuta. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari