Connect with us

Ukrajina

Zelenskij upozorio vojne zapovjednike da se ne miješaju u politiku

Objavljeno

-

Foto: EPA

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij upozorio je vojne zapovjednike svoje zemlje da se ne miješaju u politiku.

U intervjuu za britanski tabloid The Sun Zelenski je govorio o svojem odnosu s višim zapovjednicima koji vode obranu protiv ruske invazije.

Mjesecima se u kijevskim političkim krugovima nagađalo o razdoru između Zelenskog i Valerija Zalužnjog, vrhovnog zapovjednika ukrajinskih oružanih snaga. General je dobio pohvale za svoje vojne kampanje i već se smatra suparnikom Zelenskom za predsjedničku dužnost.

Prema ustavu, redoviti predsjednički izbori morali bi se održati 31. ožujka, no Zelenski je pozvao na odgodu zbog rata koji bjesni u zemlji.

– Odluči li se neki vojnik baviti politikom, to je njegovo pravo, no onda treba ući u politiku i ne može se baviti ratom, rekao je Zelenskij za The Sun.

– Ako upravljate ratom imajući na umu da ćete se sutra baviti politikom ili izborima, onda se u svojim izjavama i na prvoj liniji ponašate kao političar, a ne kao vojnik i mislim da je to velika greška, nastavio je.

– Uz svo poštovanje prema generalu Zalužnjom i svim zapovjednicima koji su na bojnom polju, postoji apsolutno razumijevanje hijerarhije i to je to, i ne može biti drugo, treće, četvrto, peto, dodao je ukrajinski predsjednik.

Čini se da je Zelenski, koji svakodnevno objavljuje novosti o borbama, aludirao na intervju koji je Zalužnji dao za The Economist ranije ovog mjeseca u kojem je general upozorio da je rat u zastoju.

– Nema zastoja, uzvratio mu je Zelenski. (Hina/K)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas