Connect with us

Zelić dobio uznemirujuće prijetnje “dizanjem u zrak” cijele obitelji!

Objavljeno

-

BUGOJNO – Vijećniku HDZ-a BiH u Općinskom vijeću Bugojno i ratnom vojnom invalidu Miroslavu Zeliću i njegovoj obitelji život je ozbiljno ugrožen. Kako doznaje Dnevni list iz pouzdanih izvora, Zelić je ovih dana upozoren od nekoliko uglednih Bošnjaka iz Bugojna kako mu neki patološki zatrovani nacionalisti iz Bugojna prijete likvidiranjem cijele obitelji. Miroslav Zelić, inače majstor borilačkih sportova, nije strašljiv čovjek, ali je upozorenja svojih kolega i susjeda Bošnjaka shvatio najozbiljnije i jako je zabrinut, prije svega, za svojih troje djece. Prijetnje “dizanjem u zrak” upućene su samo nekoliko dana nakon uznemirujućih zbivanja na zadnjoj sjednici Općinskoga vijeća Bugojno na kojoj je zastupnik SDP-a Elvis Tukara, inače nećak Zukana Heleza, aktualnoga ministra za pitanja branitelja, najpogrdnijim rječnikom izvrijeđao vijećnika Zelića i HVO. U jednom trenutku je Tukara s govornice krenuo u fizičko razračunavanje s Miroslavom Zelićem koje je srećom završeno samo naguravanjem iako je Tukara degutantno odglumio da je nokautiran, jaučući kao da je skoro pa izboden nekim oštrim predmetom.

Sukob

Audio i video zapisi su zabilježili i prestrašne uvrede i prijetnje na račun HVO-a i to samo nakon što je vijećnik Miroslav Zelić, reagirajući na stalna ponižavanja, ustvrdio kako je HVO legitimna i časna obrambena snaga koja je obranila i 26 posto teritorija BiH. “Ako još jednom netko spomene za ovom govornicom HVO, pobite ćemo vas opet kao i u ratu”, samo su neke od jezivih prijetnji koje su se ovih dana mogle čuti u Bugojnu. Kako tvrde očevici, sve je počelo nakon što je na sjednici Općinskoga vijeća predloženo da se usvoji odluka po kojoj bi se vijećnici odrekli svoga paušala, a u korist nedavno stradalih područja od poplava i klizišta. Vijećnik Miroslav Zelić se za govornicom usprotivio metodi kolektivnoga odricanja od paušala izražavajući sumnju da se ta pomoć dijeli selektivno i po nacionalnom ključu. Kako doznaje Dnevni list, Zelić je posumnjao u korektnost slanja pomoći iz Bugojna nakon što je preko televizije vidio ministra Zukana Heleza kako navodno dijeli pomoć u Gornjoj Maoči. To je razjarilo nećaka Elvisa Tukaru koji je izgubio kontrolu i razum i u jednom trenutku krenuo prema Zeliću s vidnom namjerom fizičkoga razračunavanja. Inače, Miroslav Zelić je invalid Domovinskoga rata, bio je logoraš u Bugojnu, a pripadnici ABiH su ga izvodili kao živi štit na bojišnice spram HVO-a. Upravo je jedna ispaljena granata s “bratskih” položaja odredila doživotnu invalidsku sudbinu Miroslavu Zeliću. Sve ove uznemirujuće informacije iz Bugojna munjevitom su brzinom doprle do vrha hrvatske države, koji je, kako doznaje Dnevni list, zaprepašten dozom iskazanoga nacionalizma i mržnje.

Potpora

Podsjećamo, predsjednik RH dr. Ivo Josipović i premijer Zoran Milanović su u dva navrata boravili u Bugojno gdje su doista srdačno dočekani od načelnika Hasana Ajkunića. Vjerovali su da će Bošnjaci i Hrvati odista okrenuti list, zaliječiti ratne traume i okrenuti se boljoj zajedničkoj budućnosti. Divljanje Elvisa Tukare i još nekih vijećnika poslalo je zabrinjavajuće signale. U svemu ohrabruje ponašanje vijećnika SDA i SBB-a. I na samoj sjednici, a i nakon tih sramotnih uvreda odvažno su stali na stranu napadnutoga vijećnika Miroslava Zelića i osudili nezapamćenu agresiju vijećnika Elvisa Tukare. Za razliku od tih stranaka SDP je skandalozno ponašanje svoga vijećnika Tukare “umotao” u međusobno naguravanje s Miroslavom Zelićem, a da pri tome niti jednom riječju nije spomenuo, a kamoli osudio ili se ispričao svim pripadnicima HVO-a što su s općinske govornice izvrijeđani i što im se još jednom brutalno zaprijetilo. Također, nakon što se po Bugojnu proširila priča o uznemirujućim prijetnjama “dizanjem u zrak” Zelića i njegove obitelji, brojni ugledni Bošnjaci su dali otvorenu potporu Miroslavu Zeliću i najoštrije osudili prestrašne i kukavičke prijetnje neprijatelja i Bošnjaka, ali, prije svega, bošnjačko-hrvatskih odnosa u Bugojnu. Očigledno je da će policija morati žestoko reagirati i istražiti tko su kabadahije ili možda kukavice koje su svojim prijetnjama ugrozile život obitelji Miroslava Zelića i uznemirile stanovnike Bugojna.

Piše: I.Marić

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari