Connect with us

Religija i Vjera

Želimir Puljić: Uskrsnuli je postao naš Put i Istina, središte i smisao svega

Objavljeno

on

Na Uskrs sa spominjemo i slavimo najčudesniji događaj koji se zbio u prvi dan tjedna, rano ujutro, rekao je zadarski nadbiskup Puljić i dodao kako taj spomendan nazivamo danom Gospodnjim.

Pojasnio je kako je otajstvo Kristovog uskrsnuća povijesni događaj o kojem je zabilježeno u knjigama Novog Zavjeta.

Vjera prve zajednice, dakle, zasniva se na svjedočanstvu pobožnih žena, Petra i drugih apostola. Zato Crkva o Uskrsu s radošću propovijeda, te s vjerom pjeva i ispovijeda: ‘Znamo da si doista, uskrsnuo Božji Sine!’ – istaknuo je.

Ukazao je kako se u liturgiji Svetog Tjedna isprepliću događaji naše svete vjere i prelazi se iz jednog svijeta u drugi, iz tame u svjetlost.

Naglasio je kako svake nedjelje žurimo ususret uskrsnulom Kristu da se nahranimo tijelom njegovim.

Uskrs je kamen temeljac građevine Crkve i njime je najavljen i ostvaren Dan Milosti Boga našega – rekao je.

Istaknuo je kako je uskrsnuli Gospodin postao naš Spasitelj i Otkupitelj i rekao kako je došao na ovu zemlju polomiti lance grešnog ropstva i donijeti utjehu ranjenome svijetu.

I mi smo kao dionici tog velikog otajstva krštenjem urasli u mistično tijelo Kristovo i postali ‘rod izabrani, kraljevsko svećenstvo, sveti puk, narod stečen da naviješta silna djela Onoga koji nas je iz tame pozvao k divnome svjetlu svome’ (1 Pet 2, 9) – kazao je nadbiskup Puljić.

Rekao je zadarski nadbiskup kako po uskrsnoj vjeri želi blagoslovljene uskrsne blagdane uz obilje milosti i Božjeg blagoslova, posebice onima koji su tijekom korizme aktivno i pobožno sudjelovali u svetim obredima.

Zaključio je kako nema, pod nebom drugog imena dana ljudima po kojem se možemo spasiti, osim imena Isusa Krista. U toj vjeri još jednom želim svima sretne i blagoslovljene uskrsne blagdane.

[ad id=”93788″]

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari