Želimo li u krevetu isto?

20

krevet
Što žele muškarci u krevetu – i žele li žene to isto, na ovo pitanje nema sigurnog odgovora. Može se samo reći da nas svako iskustvo odvede korak dalje, pa što bolje poznajemo partnera, lakše ćemo prepoznati njegove želje. No, ni to nije uvijek jednostavno – po nekim anketama u zapadnoeuropskim zemljama, čak 71 posto muškaraca reklo je da s partnericama nikada ne razgovara o svojim seksualnim željama. Pa kako onda doznati što druga strana stvarno želi?

Mašta je jedno, a stvarnost drugo

Puno je stereotipa, i među ženama i među muškarcima, o tome kakvi bi muškarci trebali biti u seksu. Mnogi muškarci maštaju, primjerice, o plaćenom seksu, o seksu s dvije žene, sado-mazo seansama, vezanju i slično. To je ono o čemu sanjaju, ali bi li isto pokušali učiniti s vlastitim ženama? Odgovor je ne.

Problem je u tome što mnogi muškarci zapravo i ne znaju što žele. Ne slušaju sebe i svoje potrebe, nego u glavi vrte scene iz filmova, spotova i časopisa, koje pokušavaju oponašati zamišljajući se u ulozi neodoljivog macho muškarca koji pršti šarmom i testosteronom. Budući da je situacija u stvarnom životu daleko od ove zamišljene i budući da krevet nije pozornica, igranje uloga ne može potrajati.

Mladi muškarci često fantaziraju o seksu sa starijim i iskusnijim ženama. Među njima je i Domagoj (28), grafički urednik. Još kao tinejdžer maštao je o tome da ga zavede 40-godišnjakinja koja zna što radi. Nešto slično dogodilo mu se kad je imao 23 godine, a njegova “učiteljica” 37. Slučajna poznanica pozvala ga je k sebi i priuštila mu iskustvo tijekom kojeg nije, kako sam kaže, razlikovao stvarnost od mašte. Želio je biti zaveden, baš onako kako je tisuću puta prije toga zamišljao. Želio je biti bespomoćna žrtva koju će ta žena bez milosti iskoristiti. Tako je i bilo. Pružila mu je nezaboravan seks, a Domagoj kaže da je zahvaljujući njezinu iskustvu i talentu itekako profitirao. Iako je doživio nešto o čemu je ranije mogao samo sanjati i iako je uživao u svakom trenutku te seksualne avanture, poslije nje mu je ipak ostalo i razočaranje. Dogodio se ludi seks, ali je prekrasna fantazija koja ga je godinama uveseljavala, zauvijek bila izgubljena.Spontanost na prvom mjestu

Seks na otvorenom, u prirodi, također okupira maštu muškaraca. No, u mašti se pojavljuje samo ono lijepo, a ispuštaju se neugodnosti – bockava trava, blato, dosadni kukci. Priliku za ostvarenje seksa u prirodi imao je Branimir (29), strojarski tehničar. Evo kako prepričava svoje iskustvo. “Često sam zamišljao kako vodimo ljubav vani, na pješčanoj plaži ili u pitomoj šumici. Naravno, u tim je maštanjima sve teklo bez ikakvih problema. Prije nekoliko mjeseci djevojka i ja smo bili na izletu. Počeli smo se ljubiti i maziti u automobilu, no ona je htjela da izađemo van i legnemo na travu. Izgledalo je kao da njoj ništa ne smeta, a mene su boljela koljena, dlanovi su mi bili zaprljani zemljom, ispred nosa mi je stalno letjela neka mušica. Pomišljao sam predložiti djevojci da se vratimo u automobil, ali ona bi vjerojatno rekla da je seks u autu totalni klišej. Ako bih inzistirao, vjerojatno ništa od seksa ne bi ni bilo. A budući da ja volim seks, nisam ništa rekao. Ali isto tako volim i red. I zato mi je najdraži seks u krevetu. Ona kao da nije primjećivala travu, zemlju i komarce. Legla je na tlo, raskopčala bluzu i stavila na svoje grudi moju od zemlje prljavu ruku. I smješkala mi se. Tada sam shvatio da sve to djeluje nekako iskonski i osjetio da me ispunjava nevjerojatan mir. Prepustio sam se. Osjetio sam kako se sjedinjujemo jedno s drugim, a istodobno i s prirodom koja nas okružuje. Mogli smo to, naravno, napraviti i u automobilu, ali onda bih propustio ovaj nevjerojatan osjećaj.”

seksualni2Iskusniji Stjepan (36), kao i mnogi muškarci, sanjari o ženama s raskošnim atributima, ženama koje ne nose donje rublje, o seksu u dizalu, na parkiralištu, seksu tijekom kojeg se izmjenjuju vulgarne riječi i slično. O tome kaže: “Njegujem svoje fantazije, širim ih, ali ih isto tako rado i isprobavam. No, seks većinom u praksi nije tako lijep kao kada ga zamišljamo. Dobar seks je zapravo povezan s brisanjem granica. Tijekom dobrog seksa zaboravljamo na okolinu, brige, taštinu, novčano stanje, svoju i partneričinu dob, na same sebe, transformiramo se u nešto veće od nas samih. To se, naravno, ne događa uvijek. Zapravo, ostvarenje fantazija događa se iznenađujuće rijetko. Pravila određuje trenutak, a ne predodžbe koje imamo u glavi – to bi, po mom mišljenju, bila definicija za seks koji se pamti godinama. Najbolji seks nije vođen fantazijama niti stimulansima, nego isključivo spontanošću. To ne znači da se seks mora dogoditi spontano, nego da ostavlja mjesta iznenađenjima. Žena koja ne zna što hoće, ne može me iznenaditi. Ali ona koja me u određenom trenutku kretnjom, željom ili naredbom pusti u intimni svijet svoje glave, ona me može katapultirati u svemire koji nadmašuju sve fantazije.”

Važno je da je ugodno i zabavno

Upravo se u onome što kaže Stjepan krije tajna formula uspješnog seksa za pamćenje. Što u seksu žele muškarci, a što žene? Ženama je broj jedan sresti muškarca s kojim je jednostavno ugodno i zabavno. Onoga koji se smije za vrijeme seksa, uz kojeg osjećate da ste super, iako ne odijevate svaku noć skupe čipkaste krpice niti svaki tjedan svladate novi akrobatski položaj.

Isto to vole i muškarci. Sviđaju im se žene koje se mogu opustiti, umjesto da večer provode ukočeno, uvlačeći trbuh. Sviđaju im se žene koje vole sebe, koje znaju što žele – i to ne samo u krevetu. Naime, nakon faze isprobavanja, različitih iskustava s različitim partnerima, kad-tad doći ćemo i do veze u kojoj ćemo sa stalnim partnerom dijeliti svakodnevicu. Ne možete svake noći očekivati ludi seks. Spavajte jedno pored drugog, a ne nužno jedno s drugim. I to je posve u redu, sve dok možete razgovarati. Ne samo o poslu, djeci, kreditu, nego i o seksu. Prema jednom istraživanju 80 posto svih prijevara u vezama događa se kada stvari više ne funkcioniraju u krevetu. To parovi mogu spriječiti tako da si povremeno priušte pustovolovinu: vikend bez mobitela i televizora, ali s puno vremena za isprobavanje.

facebook komentari

 • peppermintt

  “Ženama je broj jedan sresti muškarca s kojim je jednostavno ugodno i zabavno. Onoga koji se smije za vrijeme seksa, uz kojeg osjećate da ste super, iako ne odijevate svaku noć skupe čipkaste krpice niti svaki tjedan svladate novi akrobatski položaj. Isto to vole i muškarci. Sviđaju im se žene koje se mogu opustiti, umjesto da večer provode ukočeno, uvlačeći trbuh. Sviđaju im se žene koje vole sebe, koje znaju što žele – i to ne samo u krevetu.”

  “Ne možete svake noći očekivati ludi seks. Spavajte jedno pored drugog, a ne nužno jedno s drugim. I to je posve u redu, sve dok možete razgovarati.”

  🙂

 • Agromentum

  Ee, da, koje se mogu opustiti, malo nešto (ali ne predugo) ispričati, čašu, dvi vina i ajmo… 🙂

 • Rockabilly

  Točno missy Peppermintt! Jedna od mojih bivših cura nije me puštala iz svog stana u Ilici
  ( odmah pored Trga bana Jelačića u Zagrebu ), tako da sam u roku od mjesec dana
  smršavio čak 10 kilograma. Što je previše, previše je. Nakon što sam s njom prekinuo
  osjetio sam olakšanje. Veza se ne može svoditi samo na goli ljubavni čin!

 • Samopouzdanje i samosvijest je u svakom slučaju poželjno i seksi!

 • peppermintt

  kako olakšanje a takva situacija je san skoro svakog muška :))

 • Rockabilly

  Olakšanje u smislu psihičkog odmora Peppermintt. Jer kada sam htio uzeti
  dva-tri dana “odmora” ona bi mi rekla: “Za što te imam?!”. Nisam ljubavni
  Terminator. Druge cure nisam smio ni pogledati. Odmah bi me presjekla pogledom. Ipak me pohvalila da “mogu duže” od njenog bivšeg tipa.
  To je taj kontekst Peppermintt:)

 • 1diablo

  Ništa bez preznojavanja u 3 ručnika.. 😀

 • peppermintt

  neš ti jube, evo veli rockabilly nestalo više i ručnika… 😀

 • wolf

  Jeli ovo vic ili je bas tako bilo.
  Mati moja mila sto god tekst
  ide unize sve to grdje.E jest
  imao dijetu 10 kila za misec.

 • wolf

  Nu,odmor bi a nije ni misec radija,e pa nema odmora dok traje obnova,sto bi drugovi rekli.
  A di joj je bivsi na Mirogoju bice.Dosli andjeli
  ponj i odveli ga usv.grad Jeruzalem,gluho bilo.

 • wolf

  Jaaaadna,nemore masina iscentrifugirat
  toliku kolicinu tecnosti,nedaj Boze nikomu.

 • rockabilly

  Napustila ga je wolfe, kada je uvidjela da sam ljepši, viši, mršaviji i potentniji.

 • Rockabilly

  To je živa istina wolfe. A “dijeta” i mršavljenje od 10 kilograma za mjesec dana
  posljedica je moje aktivne tjelesne aktivnosti s njom.

 • Rockabilly

  Lapsus. Htio sam reći: posljedica moje svakodnevne tjelesne aktivnosti s nom.

 • Rockabilly

  Radim pogrešku za pogreškom. Malo sam dekoncentriran.
  Htio sam reći: posljedica je moje svakodnevne tjelesne aktivnosti s njom.

 • wolf

  Nedaj te boze razumit.Kad se jadnog muska
  scepi zena macka,gluho bilo,moje suosjecanje s tobom
  tj,sa zrtvom.

 • wolf

  Ma ja 10 kila tamo amo,nek si ti
  bolji od njega.

 • Rockabilly

  Preživio sam wolf. A poboljšao sam i kondiciju!

 • Rockabilly

  Točno wolf. Žene vole i priznaju samo najbolje od nas.
  Nego, gdje nam je missy Peppermintt?
  Ništa ne komentira?!

 • wolf

  Da se kliza na onoj novoj klizi umostaru,ma slomit ce vrat brza je to staza :)))))