Connect with us

Komentar

Željka Markić: Hoće li Orepić ispraviti nepravdu nanesenu Igoru Gilji?

Objavljeno

on

Igor Gilja je jasan primjer sramotnog odnosa SDP-HNS-ove vlade i velikog dijela medija prema braniteljima i njihovim obiteljima.

Ova strašna obiteljska tragedija Igora, sina Franje Gilje, poginulog hrvatskog dragovoljca – živčani slom i paljenje vlastite kuće – jasno se može povezati sa nepravdom kojoj je Igor Gilja bio izložen od hrvatskih vlasti i medija.

Svakom pametnom jasno je da je bit otpora javnosti prema postavljanju ćiriličnih ploča u Vukovaru u tome da je ćirilica u Vukovar ušla na četničkim i JNA tenkovima.

Nikad prije srpskog osvajanja Vukovara nisu ćirilični natpisi stajali na službenim zgradama. Onda SDP-HNS-ova vlada odluči, temeljeći svoju 4-godišnju vlast na stvaranju podjela i huškanju na mržnju, da je došlo vrijeme staviti ćirilične ploče na službene zgrade.

Iako im stradalnici iz Domovinskog rata i njihove obitelji – oni koji su branili Vukovar, bili ubijani, silovani, mučeni, ostali bez svojih sinova, očeva, muževa – kažu da nije vrijeme za to. Da su rane preduboke.

Onda Ostojićevi poslušnici na terenu natjeraju 25-godišnjeg policajca, kojem su oca kad je imao 3 godine ubili upravo ti četnici i JNA vojnici koji su vojnim osvajanjem donijeli ćirilicu na ulične ploče u Vukovaru – da “čuva” ćirlične ploče na vukovarskim institucijam?

I onda, kad se Igor Gilja suprostavio toj nepravdi, nakon što su ga Ostojić i njegovi poslušnici natjerali da bira između vjernosti žrtvi svoga oca i poslušnosti nepravednoj zapovjedi – dobije otkaz. Bude iznevjeren, ponižen, napadan…

Odlično je da su birači kaznili SDP i HNS gubitkom izbora čak dva puta u godinu dana. To su zaslužili nakon 4 godina krađa, uništavanja gospodarstva, vođenja ideoloških ratova… Ali to nije dovoljno. Nije dovoljno niti za živog Igora, niti za ubijenog Franju.

Sad ostaje vidjeti – hoće li se Vlaho Orepić praviti da ne zna i ne razumije kakvom je nasilju Igora izložio njegov prethodnik – ili će konkretnim potezima pokušati barem ublažiti nepravdu koju i dan danas trpe Igor i cijela njegova obitelj.

igor-gilja

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR