Pratite nas

Život

Željka Markić: Istanbulska konvencija ide ruku pod ruku s Jokić-Divjak indoktriniranom reformom hrvatskog odgoja i obrazovanja.

Objavljeno

na

Istanbulska konvencija ide ruku pod ruku s Jokić-Divjak indoktriniranom reformom hrvatskog odgoja i obrazovanja.

Dok se ratifikacijom Istanbulske konvencije postavlja pravni okvir za obavezno uvođenje (nametanje) rodne ideologije i svega što ju prati u obrazovni ( i pravni sustav RH) s druge strane, iznutra, dolazi nestručna, lijevo-liberalno obojana reforma Jokić-Divjak.

I dok Istanbulska konvencija skriva nametanje rodne ideologije obrazovnom (i pravnom) sustavu RH iza plemenite i prevažne obaveze našeg društva da štiti žene i djecu od nasilja, obrazovna reforma Jokić-Divjak skriva nametanje lijevo-liberalne ideologije kroz obrazovni sustav iza nužne reforme obrazovanja u cilju rasterećenja učenika, poboljšanja obrazovno-odgojnih rezultata i povezivanja gospodarstva i obrazovanja.

I vanjski pravni okvir – Istanbulsku konvenciju, i unutarnji okvir –  nestručnu i indoktriniranu reformu Jokić-Divjak – pokušao je provesti SDP-ov premijer Milanović.

Prvo potpisivanjem Istanbulske konvencije, a drugo političkim instaliranjem Jokića.

Tamo gdje su Milanovića zaustavili birači na izborima – odbijajući mu dati još jedan mandat dva puta u samo godinu dana – nastavlja predsjednik HDZ-a i premijer Plenković.

Plenković je samo 2 mjeseca nakon što je došao na vlast (iako je u predizbornoj kampanji tvrdio da se protivi rodnoj ideologiji) – najavio ratifikaciju Istanbulske konvencije, a Milanovićevom Jokiću je političkom trgovinom pridružio HNS-ovu Divjak.

Vjerujem da će se teza, koju prema mnogima u aktualnoj politici najrevnije promiče ministar Božinović, da će Hrvati od HDZ-a prihvatiti isti loši sadržaj koji su odbili prihvatiti od SDP-a – pokazati netočnom.

Jer, Istanbulska konvencija koja obvezuje Hrvatsku da uvodi rodnu ideologiju u svoje zakone i obrazovani sustav – jednako je štetna kad ju nameće Milanović kao kad ju nameće Plenković.
A politički motivirana i indoktrinirana reforma obrazovanja jednako je opasna i loša za našu djecu i budućnost Hrvatske kad ju provodi Milanovićev Jokić i kad ju provodi Plenkovićeva Divjak, komentirala je Željka Markić na društvenoj mreži facebook.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Život

Mlada darovita đakovčanka Sanja Pažin – Duhovnom književnošću do srca ljudi

Objavljeno

na

Objavio

– Lijepa riječ utkana je u svako ljudsko srce i tamo stoji, dok ju vlasnik toga srce ne izvuče van. Važno je imati hrabrosti to učiniti, prije 20-tak godina rekao mi je  poznati hrvatski književnik Dragutin Tadijanović, nakon što je prelistao rukopis za moju zbirku poezije “Vesele boje tuge”.

– Grijeh je, nastavio je tada pokojni Tadijanović, ako se mladom čovjeku ne dade prigoda da ono što leži u njemu ne iznese na svjetlo dana, a nikad ne znamo koliko veliki potencijal postoji u nekom. To znade samo dragi Bog.

Velike riječi velikoga Tadije odjekuju u mom sjećanju, a postale su ponovno  aktualne u trenutku kada sam ugledao novi književni uradak mlade đakovačke književnice Sanje Pažin, a koja pod uredničkom palicom Marije Mišić iz slavonskobrodske književne udruge “Aldo” počinje uspješno kročiti književnim stazama. Naime, nekoliko je prepoznaltjivih udruga koje daju prostor mladim ljudima i pomažu im oko izdavanja prvih knjiga. Sve ih je pokrenuo istinski zaljubljenik u književnost i neumorni entuzijasta Ilija Matić iz Županje, koji okuplja mlade književnike u udruge. Ovim projektom Matić mladima objavljuje književna djela, uči ih kako knjigu napraviti i predočiti javnosti, a potom kako  da knjiga dođe do krajnjeg recipijenta, do svoga čitatelja. U 15 godina koliko se Matić uspješno bavi ovim poslom, njegove udruge Esseg, Bagrem, Aldo, Zigma izdale su knjige preko 250 mladih autora iz Hrvatske, BiH i Srbije. Među njima je, svakako među najzapaženijima ime Sanje Pažin.

Sanja je uspješna učenica 3. razreda Đakovačke gimnazije, a pod uredničkom palicom teologinje i književnice Marije Mišić i Ilije Matića izdala je dva djela, za koja se već sada znade, da će plijeniti čitalačku javnost. Prema njezinim riječima, ljubav prema pisanju otkrila je u  drugom razredu osnovne škole, a konkretne kniiževne obrise dobila je tek sada preko udruge Aldo. Sanja je već poznata u medijskom svijetu, jer na svojem osobnom blogu “Hope Always16” objavljuje kratke motivacijske priče  čime daje potporu osobama s raznim životnim potrebama. Dobitnica je i jedne vrijedne nagrade od poznatog američkog autora Jeffa Goinsa.

-U svojim knjigama: Bože, hvala Ti, i “Bože, hvala ti – Druga prilika”, Sanja nas vodi hodnicima tajnovitosti života, otkrivajući nam istinu postanka, ali i postojanosti, napisala je u recenziji za Sanjine knjige književnica Dijana Uherek Stevanović. Svoje knjige Sanja predstavlja u organizaciji knjižnica u Slavoniji, a planira promocije svojih djela održavati i u inozemstvu.

Anto Pranjkić/ Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Život

Eurostatovo istraživanje potvrđuje da Hrvatice vole rađati u braku

Objavljeno

na

Objavio

Najnovije istraživanje kojega je proveo Institut za društvena istraživanja Ivo Pilar iz Zagreba, potvrđuje tezu da Hrvatice pripadaju skupini onih europskih žena u kojima najviše djece rađaju u braku(81,1%).

Prema podatcima ovog istraživanja u Turskoj se izvan braka rađa najmanje djece, tek 3% od ukupnog broja. Među zemljama u kojima se najviše djece rađa u braku su Grčka (91,6% te Cipar (80,9%). To pokazuju podatci Eurostata. A Eurostat donosi i podatke o onim zemljama u kojima se najviše djece rađa izvan braka.

U tom smislu prednjače skandinavske zemlje Island (70%) te Norveška(58%) te Francuska s gotovo 60 % djece rođene izvan braka.

Analitičari smatraju da nisu razlozi ovakovog stanja u Skandinaviji i Francuskoj samo sadržani u liberalnijem pristupu, nego i u činjenici da se radi o bogatijim zemljama.

Anto Pranjkić

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati