Pratite nas

Komentar

Željka Markić: Meni je potpuno svejedno koji će od brojnih, razloga presuditi u odlasku Cvitana i Bajića.

Objavljeno

na

Meni je potpuno svejedno koji će razlog biti naveden za Cvitanov ( i Bajićev) odlazak sa prevažne pozicije državnog odvjetnika.

Hoće li to biti zato što se s premijerom Plenkovićem pojavio na presici ili zato što je s premijerom Milanovićem nije pojavio na presici – iako je preusko surađivao…
Ili zato što je bez osnove uhitio Sauchu ili Bandića (hoćemo li se vraćati na Rončevića….?)..

Ili zato što je udrugu U ime obitelji, kroz umjetno stvorenu “aferu štandovi” skupa sa HDZ-om i SDP-om izdvojio od svih drugih udruga koje su besplatno dobivale stolove od Grada – zastrašujući nas, civilne aktiviste, pozivima na razgovore u PNUSKOK, curenjem u medije istih službenih razgovora o kojima su članovi udruge morali šutjeti u javnosti… a sve kako bi se zaustavilo provođenje referenduma o Hrvatskoj toliko nužnoj promjeni izbornog sustava…

Ili zato što nije skupa s SDP-ovim ministrom pravosuđa MIljenićem proveo njemački uhidbeni nalog za Perkovića i Mustača… danas osuđene zbog državnog (jugoslavenskog) terorizma..

Ili zato što nije suprugu ministra Lalovca zaštitio od obiteljskog nasilja kao što mu je bila zakonska obaveza – baš zato što se radi o supruzi SDP-ovog ministra…
Ili zato što nije istražio brojne “prodaje” ili krađe ogromne hrvatske imovine onom brzinom kojom je istraživao male krađe….

Ili jednostavno zato što zadnjih 15 godina korupcija koči oporavak hrvatskog gospodarstva – a na ključnim pozicijima u Državnom odvjetništvu se zadnjih 15 godina izmjenjuju gospoda Cvitan i Bajić.

Meni je potpuno svejedno – koji će od brojnih, meni poznatih ili još nepoznatih razloga – presuditi u odlasku Cvitana i Bajića.

Jedino mi je važno da oni odu, a na njihovo mjesto dođu pošteni i slobodni profesionalci koji neće služiti ni SDP-u ni HDZ-u – već pravdi, narodu i državi – konačno osiguravajući da u Hrvatskoj svi budu jednaki pred zakonom, dokidajući kastu jednakijih koja svoje korjene vuče još iz prošlog, totalitarnog režima, komentirala je Željka Markić na facebooku.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Željka MARKIĆ: Zar nije žalosno da niti jedna hrvatska vlada nije osigurala da se u 26 godina snimi film o Vukovaru ili Škabrnji

Objavljeno

na

Objavio

Harrisonovo cvijeće na HRT-u. Film je snimljen 2002. Zar nije žalosno da niti jedan ministar kulture, niti jedna hrvatska vlada nije osigurala da se u 26 godina snimi film o Vukovaru ili Škabrnji poput ovog koji je snimio Francuz Eli Chouraqui?

O Vinkovicima, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Iloku, Dubrovniku, Karlovcu, Slanom, Hrvatskoj Kostajnici… Toliko ljubavnih, obiteljskih priča, toliko junačkih djela, toliko hrabrih, dobrih ljudi.

Nije li sramotno da mi, nakon što su stotine milijuna kuna našeg novca dodjeljivane po političkom ključu raznim “kulturnim” projektima – sjedimo 2017. sretni i zahvalni što u pozadini priče, koja opisuje veliku ljubav i hrabrost Amerikanaca, možemo vidjeti i opis strave i užasa kojem su u Vukovaru bili izloženi Hrvati?, komentirala je Željka Markić.

Podsjetimo Harrisonovo cvijeće (engleski Harrison’s Flowers) je francuska ratna drama iz 2000. koju je režirao Elie Chouraqui prema romanu “Diable a l’avantage” Isabel Ellsen. Radnja se odvija tijekom bitke za Vukovar, usred koje jedna Amerikanka (Andie MacDowell) traži svojeg nestalog supruga, novinara Harrisona, koji je nestao tijekom opsade grada. Film je sniman u SAD-u i Češkoj.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Tomislav Karamarko: Hvala vam, dragi Vukovarci i Škabrnjani, za sve što ste dali i dajete Hrvatskoj

Objavljeno

na

Objavio

Došao je 18. studenoga, datum jakog pečata stradalništva, žrtve, ali i otpora i želje za životom jednoga grada i jedne zemlje.

U porušenom Vukovaru, gradu patnje i boli, niknula je taj dan klica života hrvatske domovine.

Još danas bole i razaraju srce prizori ostataka grada, prepunog leševa, i tužne ispaćene kolone naših sunarodnjaka koji napuštaju ognjišta. Bože dragi, zar opet kolone i križni putevi?

Hvala vam, dragi Vukovarci i Škabrnjani, za sve što ste dali i dajete Hrvatskoj. Hoće li vam ikada ovakva Hrvatska bar djelomično vratiti izgubljeno? Bar molitvu, ljubav i poštovanje, ali i brigu za neku novu djecu Vukovara i Škabrnje…

Zbog vas, ali i svih poginulih branitelja, moramo pobijediti sve one koji dovode u pitanje hrvatsku opstojnost i neovisnost, pa i vlastitu letargiju, bezvoljnost i obeshrabrenost.

“Hvala Bogu koji nam daje pobjedu po Gospodinu našemu Isusu Kristu.”
(1 Kor 15, 57)

18. 11. 1991. – Pad Vukovara i Škabrnje (VIDEO)

Predsjednica objasnila zašto je u Kolonu sjećanja došla u žutim ‘zengama’

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari