Connect with us

Komentar

Željka Markić: MOŽEMO I SDP zajedno protiv roditelja-odgojitelja

Objavljeno

on

Danas je JL najavio ukidanje mjere roditelj-odgojitelj. Evo par misli na taj nevjerojatno odvažan primjer obračuna s kriminalom i korupcijom u Zagrebu:

Prvo, ako postoji trošenje javnog novca koje u Zagrebu nije povezano s pogodovanjem i korupcijom – onda je to sigurno mjera roditelj-odgojitelj. Bez pogodovanja prijateljima, kumovima, interesnim grupama, zubarima ili donatorima. Mogućnost da uz naknadu doma odgajaju svoju djecu ( od 3. djeteta na dalje) danas koristi 5, 338 osoba, kriteriji za stjecanje statusa roditelja-odgojitelja su jasni i dostupni svim građanima Zagreba na isti način.

Ne morate biti član Bandićeve ili Tomaševićeve stranke – dovoljno je da se odlučite na 3 dijete i da se želite posvetiti isključivo odgoju svoje djece.
Tomašević je hrabro ušao u obračun s korupcijom tako da najavljuje ukidanje one mjere – koja baš s korupcijom nema nikakve veze.

Drugo, ako postoji mjera koja financijski i društveno vrednuje rad žena kod kuće, njihovo ulaganje vremena i znanja u odgoj i podizanje djece, brigu o obitelji – onda je to upravo mjera roditelj-odgojitelj.

I onda nam ukidanje te mjere najavljuju profesionalne feministkinje iz Možemo koje su napravile karijere od borbe za “ženska prava”, odnosno od borbe za neka prava nekih žena.

Treće – ovu odličnu demografsku mjeru prepoznale su kao takvu tisuće žena i muškaraca u Zagrebu. U samo 4 godine. Od 2016. do 2020 .broj zagrepčanki i zagrepčana koji je koriste povećao se s 99 na 5338. Obitelji u kojima majka ili otac imaju status odgojitelja brinu se o 16,200 djece, a u 4 je godine u ovim obiteljima rođeno još 1079 djece.

Da, možemo razgovarati o tome da mjeru treba dodatno poboljšati, unaprijediti, učiniti ekonomski još održivijom – ali odabrati baš ukidanje statusa roditelja-odgojitelja za početak “reformi” i borbe protiv korupcije – bilo bi smiješno da ne utječe na živote 16,200 djece i njihovih obitelji u Zagrebu, komentirala je Željka Markić na facebooku

Marija Selak Raspudić: Kome smeta mjera roditelji odgojitelji!?

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari