Connect with us

Komentar

Željka Markić: Nije ovo sukob sjevera i juga, HNS-a i navijača

Published

on

Radi li se o seksizmu i zastrašivanju ovisi o tome tko je žrtva

Tri žene u autu, na trajektu. Skupina od 12 mladića, u dobi od 17 do 27 godina,ih okruži i počne psovati, vrijeđati i plašiti. Na izlazu iz trajekta ih dočeka skupina od 50 muškaraca koja urla, vrijeđa, psuje, plaši i skandira seksističke uvrede. Huligane se privede i kazni.

Tko god nije pogledao snimke očevidaca – svakako to učinite. Normalnom se čovjeku smuči od te zlostavljačke i prijeteće situacije.

I sad nam isti mediji, isti političari koji su huškali ove napadače na mržnju kroz 4 godine SDP-HNS-ove vlasti, branili huliganske napade na utakmicama hrvatske reprezentacije, vrijeđali Anicu Kovač preko svih medija, tužili hrvatske nogometaše i reprezentaciju Fifi, stvarali atmosferu linča – sada nam ti isti tumače da kad si žena na poziciji državne tajnice – onda je ok da se prema tebi tako ponašaju.

Nije ovo sukob sjevera i juga, HNS-a i navijača. Ovo je sukob jadnika koji misle da one s kojima se ne slažete možete klevetati, vrijeđati, zastrašivati pa onda i fizički napadati – i svih ostalih koji se s takvim ponašanjem ne slažu.
A ako se radi o ženama – još bolje. Njih možete i dodatno vrijeđati – kao žene.

A ako vas zanima kako izgledaju takvi junaci – koji ujutro pričaju o toleranciji, a popodne brane seksističke, divljačke napade kakvima su bile izložene Janica Kostelić i njezine suradnice, pa nam tumače kako sloboda govora i mišljenja uključuje nekažnjavanje muškaraca koji vrijeđaju, ponižavaju i plaše žene – u ponedjeljak popodne ih možete između 15 i 15,30 naći u Bogovićevoj ulici, kod Sunca, tamo će svojim performansom privlačiti pozornost na sebe, a odvlačiti je od vrijeđanja i zastrašivanja 3 žene od skupine mladića.

Na sramotu njihovih majki, žena, prijateljica i kolegica – odazivaju se na imena Bauk, Glavašević i Grbin. A možda s njima bude i umirovljena Baba, Sanja Sarnavka. Pa da se svi branitelji nekih, podobnih žena nađu na istom mjestu.

Uhićeno pet osoba iz skupine koja je vrijeđala Janicu Kostelić

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari