Pratite nas

Komentar

Željka Markić: OBAVEZAN GRAĐANSKI ODGOJ – KAO POVRATAK U LIJEVI TOTALITARIZAM

Objavljeno

na

Radikalne lijevo-liberalne udruge bliske Sorosu i financirane iz proračuna Republike Hrvatske žele satnicu hrvatskih učenika opteretiti sa još jednim obaveznim predmetom – građanskim odgojem.

Udruge koje na sve moguće načine, surađujući sa političkim strankama, sprječavaju angažiranje odraslih s čijim se stavovima na slažu u civilnom društvu i guše javnu raspravu o svakom važnom pitanju – žele raspravljati i poticati na angažman – našu djecu.

Odrasle nastoje ušutkati, a s djecom žele raspravljati.

Takav, potpuno iščašen građanski odgoj kao obavezan predmet- želi uvesti u škole i gradonačelnik Rijeke Obersnel.

On je odrasle već riješio – izlaznost na lokalne izbore u Rijeci je nakon 70 godina komunista i SDP-a najniža u Hrvatskoj – oko 25%.To znači da je obersnelova vlast uspjela 3 od 4 birača “potaknuti” da uopće ne glasaju.

A sad slijedi demokracija za djecu. Od petog razreda. Dok je za njihove roditelje bolje da ostanu doma i ne glasaju – djecu Obersnel želi u budućnosti na izborima. Nakon što im se objasni – koja je partija jedina prava.

P.S. Da ne bi bilo zabune – zalažem se za građanski odgoj – kao međupredmetni sadržaj -koji neće dodatno opteretiti djecu. Prirodno je da svi mi koji smo djelima pokazali da se zalažemo za demokratizaciju hrvatskog društva – koji smo sudjelovali u organizaciji prvog građanskog referenduma – najdemokratskijeg načina odlučivanja građana – želimo da naša djeca dodatno proširuju prostor demokracije u Hrvatskoj – slobodni od nametanja svake ideologije.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Željka MARKIĆ: Zar nije žalosno da niti jedna hrvatska vlada nije osigurala da se u 26 godina snimi film o Vukovaru ili Škabrnji

Objavljeno

na

Objavio

Harrisonovo cvijeće na HRT-u. Film je snimljen 2002. Zar nije žalosno da niti jedan ministar kulture, niti jedna hrvatska vlada nije osigurala da se u 26 godina snimi film o Vukovaru ili Škabrnji poput ovog koji je snimio Francuz Eli Chouraqui?

O Vinkovicima, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Iloku, Dubrovniku, Karlovcu, Slanom, Hrvatskoj Kostajnici… Toliko ljubavnih, obiteljskih priča, toliko junačkih djela, toliko hrabrih, dobrih ljudi.

Nije li sramotno da mi, nakon što su stotine milijuna kuna našeg novca dodjeljivane po političkom ključu raznim “kulturnim” projektima – sjedimo 2017. sretni i zahvalni što u pozadini priče, koja opisuje veliku ljubav i hrabrost Amerikanaca, možemo vidjeti i opis strave i užasa kojem su u Vukovaru bili izloženi Hrvati?, komentirala je Željka Markić.

Podsjetimo Harrisonovo cvijeće (engleski Harrison’s Flowers) je francuska ratna drama iz 2000. koju je režirao Elie Chouraqui prema romanu “Diable a l’avantage” Isabel Ellsen. Radnja se odvija tijekom bitke za Vukovar, usred koje jedna Amerikanka (Andie MacDowell) traži svojeg nestalog supruga, novinara Harrisona, koji je nestao tijekom opsade grada. Film je sniman u SAD-u i Češkoj.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Tomislav Karamarko: Hvala vam, dragi Vukovarci i Škabrnjani, za sve što ste dali i dajete Hrvatskoj

Objavljeno

na

Objavio

Došao je 18. studenoga, datum jakog pečata stradalništva, žrtve, ali i otpora i želje za životom jednoga grada i jedne zemlje.

U porušenom Vukovaru, gradu patnje i boli, niknula je taj dan klica života hrvatske domovine.

Još danas bole i razaraju srce prizori ostataka grada, prepunog leševa, i tužne ispaćene kolone naših sunarodnjaka koji napuštaju ognjišta. Bože dragi, zar opet kolone i križni putevi?

Hvala vam, dragi Vukovarci i Škabrnjani, za sve što ste dali i dajete Hrvatskoj. Hoće li vam ikada ovakva Hrvatska bar djelomično vratiti izgubljeno? Bar molitvu, ljubav i poštovanje, ali i brigu za neku novu djecu Vukovara i Škabrnje…

Zbog vas, ali i svih poginulih branitelja, moramo pobijediti sve one koji dovode u pitanje hrvatsku opstojnost i neovisnost, pa i vlastitu letargiju, bezvoljnost i obeshrabrenost.

“Hvala Bogu koji nam daje pobjedu po Gospodinu našemu Isusu Kristu.”
(1 Kor 15, 57)

18. 11. 1991. – Pad Vukovara i Škabrnje (VIDEO)

Predsjednica objasnila zašto je u Kolonu sjećanja došla u žutim ‘zengama’

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari