Connect with us

Politika

Željka Markić: Ovo je ‘pobjeda mama, tata i obitelji, a poraz samovolje nesposobnog Tomaševića’

Objavljeno

-

Foto: Hina

Hrvatska udruga roditelja odgojitelja (HURO) i Udruga U ime obitelji izrazile su u utorak zadovoljstvo odlukom Visokog upravnog suda o nezakonitosti ukidanja mjere roditelj-odgojitelj, a Stranka rada i solidarnosti pozvala je na političku odgovornost gradonačelnika Tomaševića.

“Izrazito smo zadovoljni. Dokazali smo da smo bili u pravu, pravda je pobijedila. Roditelji sada mogu biti u miru”, rekla je predsjednica Hrvatske udruge roditelja odgojitelja Ana Marija Berbić Lacko za Hinu.

Ovih osam mjeseci smo dokazivali da je mjera bila uspješna, a da je gradska odluka bila protuzakonita i štetna, dodala je.

Navela je kako odluka suda znači da roditelji odgojitelji do daljnjega imaju sva prava sukladno odlukama koje je donijela bivša gradska vlast, odnosno postojeća prava im se ne ukidaju.

“Sud je rekao da lokalna jedinica ima legitimitet i ovlasti donositi ovakve mjere, u ovom slučaju što se tiče pronatalitetne politike, ali u okviru zakona, a prekršeni su zakon i Ustav”, dodala je Berbić Lacko.

Navela je kako odlukom o ukidanju Grad nije ponudio kompenzacijske mjere i mjere zapošljavanja.

“Grad može i dalje raditi na kompenzacijskim mjerama gdje bi roditelji samoinicijativno izlazili van iz mjere”, istaknula je.

Izvršna direktorica “U ime obitelji” Željka Markić poručila je kako je ovo “pobjeda mama, tata i obitelji, a poraz samovolje nesposobnog Tomaševića”.

“Očekujemo da gradonačelnik da ostavku i ako ga još nisu otjerali smrad, otpad i Jakuševac, da će ga otjerati preko 20.000 djece kojoj je pokušao protuzakonito naštetiti”, rekla je.

Predsjednik Glavnog odbora Stranke rada i potpredsjednik Gradske skupštine Nenad Predovan je istaknuo kako je presuda bila očekivana i kako se dogodilo upravo ono na što su mjesecima kao opozicija upozoravali gradonačelnika.

“Mi ćemo tražiti političku odgovornost gradonačelnika Tomaševića jer se tu ne radi o maloj greški. To je sustavan način rada koji nije dobar, isto se događa i s otkazima u Holdingu i sa stvarima oko otpada”, poručio je Predovan. (Hina)

Sud ukinuo odluku o mjeri roditelj odgojitelj, Tomašević razočaran

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari