Pratite nas

Reagiranja

Željka Markić poziva volontere: priključite nam se!

Objavljeno

na

S velikom Vas radošću pozivamo na Treću međunarodnu konferenciju „Obitelj i škola – ključ slobode od ovisnosti“ koja će se u organizaciji udruge U ime obitelji održati 20. i 21. listopada 2017. u Zagrebu pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar Kitarović.

I ove će godine više od dvadeset vrhunskih stručnjaka, praktičara i govornika iz Hrvatske i inozemstva kroz predavanja i radionice govoriti o:

  • Prepoznavanju, prevenciji i sprječavanju problema ovisnosti kod djece i mladih,
  • Što roditelji nastavnici mogu učiniti u prevenciji ovisnosti,
  • Konkretnim mjerama protiv različitih vrsta ovisnosti – o alkoholu, drogi, pornografiji, video-igrama, mobitelima, kocki itd.
  • Najboljim primjerima prakse u školama i obiteljima,
    Iskustvima roditelja i nastavnika.

Prijavite svoje sudjelovanje što prije, a najkasnije do 13. listopada na poveznici:
http://konferencija.uimeobitelji.net/prijava/

Molimo Vas da ovaj poziv proslijedite Vašim prijateljima i kolegama, nastavnicima, te članovima vaše šire obitelji i rodbini!

Program međunarodne konferencije kao i ostali detalji i novosti vezani za konferenciju bit će dostupni uskoro na službenoj stranici konferencije: http://konferencija2017.uimeobitelji.net/, a za sva dodatna pitanja, slobodno nam se obratite na mail adresu: [email protected]

Radujemo se Vašem dolasku!

Javite nam se ako želite da zajedno referendumom ostvarimo cjelovit i suvremen izborni sustav!

Ako i Vi želite da saborske zastupnike biramo imenom i prezimenom, da svi hrvatski državljani koji žive u Hrvatskoj i izvan nje mogu glasovati i dopisnim i elektroničkim putem, da sve stranke imaju jednake uvjete natjecanja za Sabor, a svaki glas birača vrijedi podjednako u svim izbornim jedinicama, javite nam se na poveznici: http://uimeobitelji.net/za-volontere-2/. Cilj nam je prije početka referenduma imati volontera u svakom gradu, općini i selu! Ako se pokaže da nas ima dovoljno – pokrenut ćemo Hrvatsku u pravom smjeru!

Zajedno nastavljamo borbu protiv nametanja štetne Istanbulske konvencije koja donosi rodnu ideologiju

U utorak, 12. rujna, udruga U ime obitelji poslala je svim hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu (EP) poziv da glasuju protiv ratifikacije Istanbulske konvencije.

Od 11 hrvatskih zastupnika, protiv ratifikacije su glasali Marijana Petir (nezavisna), Ivica Tolić(HDZ) i Ruža Tomašić (HKS), Ivana Maletić (HDZ) je bila suzdržana, a za su bili Dubravka Šuica(HDZ), Željana Zovko (HDZ), Tonino Picula (SDP), Biljana Borzan (SDP), Ivan Jakovčić (IDS), Jozo Radoš (GLAS) i Davor Škrlec (nezavisni).

Iako je EP je ratificirao Istanbulsku konvenciju s 489 glasova za, 114 protiv i 69 suzdržanih, time ona nije postala obvezujuća za Republiku Hrvatsku niti je Hrvatska treba ratificirati.

Zahvaljujući aktivnostima U ime obitelji i informiranju javnosti o štetnosti Istanbulske konvencije, veliki se broj građana uključio u javno savjetovanje o njenoj ratifikaciji te je od ukupno 370 prispjelih komentara, njih ⅘ izrazilo protivljenje ratifikaciji Konvencije.

Hrvatska biskupska konferencija pozvala je u petak 15. rujna zastupnike u Hrvatskom saboru da glasaju protiv ratifikacije Istanbulske konvencije.

S poštovanjem,
Željka Markić, dr.med.
predsjednica Udruge U ime obitelji

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Šta se uzrujavate? U nedjelju od 2 do 3 sata isključite tv iz zida

Objavljeno

na

Objavio

Kao duhovni pastir, koji se mora brinuti za povjerene vjernike – stado, kako ga ne bi grabežljivi vuci rastrgali, upućujem slijedeće upozorenje. Hrvatice i Hrvati i drugi dobronamjerni: U nedjelja u vremenu od 2 do 3 sata na HRT-u nude gledati kako se obmanjuje, manipulira, lažno predstavlja i površno govori, piše fra Mario Knezović.

No, kako bi sačuvali higijenu duše, branili istinu, štitili demokraciju, preporučam da to ne gledate. Naime, čovjek koji sliku zločinca drži u uredu, a kune se u demokraciju, ljudska prava, slobodu medija i građanstvo, ne smije putem medija ući u vašu kuću. Držite do sebe. Sramotno je, skandalozno je, da se takvome tipu daje mogućnost da s nacionalne TV katedre blati vlastiti narod koji kao predstavlja i ismijava zdrav razum.

Osim što je to činio preko sarajevske katedre sad će i s one zagrebačke dalekostidnice. U tom terminu nemojte samo prebaciti program ili isključiti televizor. To je malo. Iz zida treba iščupat kabel iz struje. Naravno da treba poštivati slobodu medija i pravo svakome na istup, ali nikako ne treba podržati konstrukt laži, izigravanja prava bilo kojeg naroda i ugošćivanje čovjeka kojem je zločinac uzor u životu. I još jedna važna napomena i upit: Na kojem kanalu emitira TV za Hrvate u BiH koja je u predizbornoj kampanji bila obećana da će početi radom do Božića? Toliko i o onim drugima koji misle da nas planetarno bolje, od lika koji gostuje u NU2, predstavljaju.

Dobro bi bilo da svi predstavnici Hrvata prestanu samo sebe gledati u zrcalu, nego neka otvore prozor i vide sebe u tisućama izigranih, obespravljenih i na odlazak prisiljenih.

ŠTA SE UZRUJAVATE? U NEDJELJU OD 2 DO 3 SATA ISKLJUČITE TV IZ ZIDA napisao je fra Mario Knezović

P.s. Ovo o ne gledaju preporučam i iz razloga kako bi izbjegli napast psovke i pogrdnih riječi. A o mogućim komplikacijama i nus pojavama upitajte svoga ispovjednika i duhovnika!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Mladen Pavković: Što je sad ovo? Od kada ‘mladići’ šaraju po hrvatskim spomenicima?

Objavljeno

na

ilustracija

Većina medija je objavila da je „uhićen mladić (!) koji je na spomeniku Franji Tuđmanu nacrtao srp i čekić“, odnosno da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog sumnje da je 5. siječnja 2019. oko 23:55 sati došao do Ulice hrvatske bratske zajednice i sprejem crne boje koji je donio sa sobom na postolju spomenika nacrtao grafit i otišao.

E, sad bi nas zanimalo, otkad se za čovjeka koji je tim činom iskazao mržnju ne samo prema prvom hrvatskom predsjedniku, već i prema Republici Hrvatskoj, ili bolje rečeno svim onima koji su, zajedno s Tuđmanom, branili i obranili slobodnu, samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu piše da je to učinio „mladić“?

Srbi, odnosno Milorad Pupovac i njegovi sateliti, kad netko išara neki spomenik iz NOB-a, ili ne daj Bože nekom četniku, odmah kažu da je to djelo „ustaša“ ili onih koji nisu za „mirnu integraciju“, koji unose „mržnju među bratskim narodima“ i tome slično.

Da je nešto sličnoga  učinio neki hrvatski domoljub na nekom „njihovu“ spomeniku (recimo da je nacrtao samo slovo „U“) odmah bi objavili i njegovo ime i prezime, ali i fotografiju.

Takav bi također bio prikazan i u glavnim informativnim tv i inim emisijama kako ga dovode na sud s lisicama na rukama.

Ali ovo izgleda nije vandal, kriminalac ili čovjek koji je učinio teško kazneno djelo, nego je jednostavno – „mladić“, pa valjda nema potrebe da se zasad više bilo što kaže o njemu.

Bivši partizani, za koje se stječe dojam da ih je svakim danom sve više, kad netko oboji neki spomenik iz NOB-a također odmah daju priopćenje da „ustaše napadaju“ ili da „fašisti divljaju po spomenicima NOB-a“.

A, što je sad ovo?

Kakav „mladić“, odnosno od kada se takvim imenom nazivaju mrzitelji svega što  hrvatski diše, kriminalci i lopuže?

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari