Pratite nas

Reagiranja

Željka Markić poziva volontere: priključite nam se!

Objavljeno

na

S velikom Vas radošću pozivamo na Treću međunarodnu konferenciju „Obitelj i škola – ključ slobode od ovisnosti“ koja će se u organizaciji udruge U ime obitelji održati 20. i 21. listopada 2017. u Zagrebu pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar Kitarović.

I ove će godine više od dvadeset vrhunskih stručnjaka, praktičara i govornika iz Hrvatske i inozemstva kroz predavanja i radionice govoriti o:

  • Prepoznavanju, prevenciji i sprječavanju problema ovisnosti kod djece i mladih,
  • Što roditelji nastavnici mogu učiniti u prevenciji ovisnosti,
  • Konkretnim mjerama protiv različitih vrsta ovisnosti – o alkoholu, drogi, pornografiji, video-igrama, mobitelima, kocki itd.
  • Najboljim primjerima prakse u školama i obiteljima,
    Iskustvima roditelja i nastavnika.

Prijavite svoje sudjelovanje što prije, a najkasnije do 13. listopada na poveznici:
http://konferencija.uimeobitelji.net/prijava/

Molimo Vas da ovaj poziv proslijedite Vašim prijateljima i kolegama, nastavnicima, te članovima vaše šire obitelji i rodbini!

Program međunarodne konferencije kao i ostali detalji i novosti vezani za konferenciju bit će dostupni uskoro na službenoj stranici konferencije: http://konferencija2017.uimeobitelji.net/, a za sva dodatna pitanja, slobodno nam se obratite na mail adresu: [email protected]

Radujemo se Vašem dolasku!

Javite nam se ako želite da zajedno referendumom ostvarimo cjelovit i suvremen izborni sustav!

Ako i Vi želite da saborske zastupnike biramo imenom i prezimenom, da svi hrvatski državljani koji žive u Hrvatskoj i izvan nje mogu glasovati i dopisnim i elektroničkim putem, da sve stranke imaju jednake uvjete natjecanja za Sabor, a svaki glas birača vrijedi podjednako u svim izbornim jedinicama, javite nam se na poveznici: http://uimeobitelji.net/za-volontere-2/. Cilj nam je prije početka referenduma imati volontera u svakom gradu, općini i selu! Ako se pokaže da nas ima dovoljno – pokrenut ćemo Hrvatsku u pravom smjeru!

Zajedno nastavljamo borbu protiv nametanja štetne Istanbulske konvencije koja donosi rodnu ideologiju

U utorak, 12. rujna, udruga U ime obitelji poslala je svim hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu (EP) poziv da glasuju protiv ratifikacije Istanbulske konvencije.

Od 11 hrvatskih zastupnika, protiv ratifikacije su glasali Marijana Petir (nezavisna), Ivica Tolić(HDZ) i Ruža Tomašić (HKS), Ivana Maletić (HDZ) je bila suzdržana, a za su bili Dubravka Šuica(HDZ), Željana Zovko (HDZ), Tonino Picula (SDP), Biljana Borzan (SDP), Ivan Jakovčić (IDS), Jozo Radoš (GLAS) i Davor Škrlec (nezavisni).

Iako je EP je ratificirao Istanbulsku konvenciju s 489 glasova za, 114 protiv i 69 suzdržanih, time ona nije postala obvezujuća za Republiku Hrvatsku niti je Hrvatska treba ratificirati.

Zahvaljujući aktivnostima U ime obitelji i informiranju javnosti o štetnosti Istanbulske konvencije, veliki se broj građana uključio u javno savjetovanje o njenoj ratifikaciji te je od ukupno 370 prispjelih komentara, njih ⅘ izrazilo protivljenje ratifikaciji Konvencije.

Hrvatska biskupska konferencija pozvala je u petak 15. rujna zastupnike u Hrvatskom saboru da glasaju protiv ratifikacije Istanbulske konvencije.

S poštovanjem,
Željka Markić, dr.med.
predsjednica Udruge U ime obitelji

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Ured predsjednice se oglasio oko prijetnje upućene telefonom

Objavljeno

na

Objavio

Iz Ureda predsjednice oglasili su se vezano za prijetnju upućenu telefonom 18. veljače.

Priopćenje poslano iz Ureda predsjednice prenosimo u cijelosti:

“Vezano uz slučaj poziva g. Dragana Dolenca Uredu Predsjednice, potvrđujemo da je u ponedjeljak, 19. veljače 2018. godine, u Kabinetu Predsjednice Republike zaprimljen telefonski poziv nepoznate muške osobe koja je zatražila razgovor s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović, ne navodeći osobne podatke o sebi i razlog poziva. Obzirom da je izrekao prijetnje da bi mogao ugroziti život i sigurnost građana, obaviještena je policija koja je dalje postupala prema svojim nadležnostima.

U međuvremenu, nakon što smo saznali identitet osobe koja je uputila poziv Uredu, provjerili smo dokumentaciju u Uredu koja bi mogla biti vezana uz taj slučaj, te Vas u tom smislu izvješćujemo kako su nam se pismom od 16. kolovoza 2017. obratili supružnici Kruna i Dragan Dolenec moleći pomoć vezanu uz nastavak liječenja svoje teško bolesne kćeri Vanese u inozemstvu.

Vodeći računa o ozbiljnosti zdravstvenog stanja malene Vanese, te uvažavajući iskazanu molbu supružnika Dolenec za pomoć Predsjednice Republike u nastavku njezina liječenja, Ured je promptno uputio dopis Ministarstvu zdravstva i HZZO-u moleći odgovarajuća postupanja nadležnih službi u okviru propisa na temelju kojih se odobrava liječenje u inozemstvu.

Dana 29. kolovoza 2017. Direkcija HZZO-a uputila je gospođi Kruni Dolenec, majci malodobne Vanese, dopis kojim je izvješćuje o postupku koji je potrebno provesti u svrhu odobravanja liječenju u inozemstvu, te je o istom izviješten i Ured Predsjednice. Ističemo da Ured Predsjednice ne može utjecati na specijalističko mišljenje liječnika, a koje je bilo potrebno da se odobri nastavak liječenja u inozemstvu. U međuvremenu nismo dobili nikakvih novih upita o liječenju male Vanese sve do poziva g. Dolenca ovoga ponedjeljka.

Zabrinuta za zdravstveno stanje male Vanese, Predsjednica Republike Hrvatske prati odluke liječničkog konzilija, te donošenje potrebnih mjera za nastavak liječenja. Također, informirala se i o zdravstvenom stanju njezina oca.

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

ZPH: Pupovčeve izjave dio šire politike prema istoku Hrvatske

Objavljeno

na

Objavio

Zajednica povratnika Hrvatske (ZPH) ocijenila je u srijedu kako su izjave Milorada Pupovca i zahtjev Vladi da se Srpskom narodnom vijeću (SNV) i Zajedničkom vijeću općina (ZVO) odobri manjinska samouprava dijelovi “šire politike i širega plana prema istoku Hrvatske”, te je zatražila da se odgovarajućim zakonskim rješenjima i mjerama otkloni svaka opasnost koja izvire iz takvih inicijativa.

Predsjednik ZPH-a Josip Kompanović rekao je na konferenciji za novinare da se SNV poziva na Erdutski sporazum o mirnoj reintegraciji istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema iz 1995. godine, te Vladino pismo namjere o dovršetku procesa mirne reintegracije iz 1997. godine.

Upozorio je da Erdutski sporazum govori o prijelaznim rješenjima za završetak procesa mirne regintegracije Podunavlja i određuje će ta prijelazna rješenja trajati godinu dana, s mogućnošću produljenja za još godinu dana.

Radi se o potpuno konzumiranom pravnom aktu pa ZPH od Vlade traži da otvoreno kaže kako Erdutski sporazum više ne postoji i da se više nitko ne može pozivati na bilo kakva prava iz toga sporazuma, poručio je Kompanović.

Što se tiče Vladina pisma namjere o dovršetku mirne reintegracije iz siječnja 1997. godine, predsjednik ZPH ističe kako su sva prava, koja proistječu iz toga pisma, ugrađena u Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina, pa stoga i to pismo smatra bespredmetnim.

Kompanović smatra da se zahtjevi za manjinskom samoupravom odnose na hrvatsko Podunavlje, odnosno područja uz granicu sa Srbijom, na kojima su demografski pokazatelji katastrofalni, posebice zbog velikog iseljavanja Hrvata.

“Na graničnom području sa Srbijom mi ostajemo bez Hrvata, a sada se traži politička i svaka druga autonomija Srba na tome prostoru”, rekao je Kompanović ocijenivši kako je to pitanje nacionalne sigurnosti.

ZPH traži donošenje zakona o ratom stradalim područjima da se ta područja ojačaju naseljavanjem mladih ljudi, kako bi se jednom zauvijek otklonila svaka opasnost koja izvire iz takvih inicijativa, rekao je Kompanović.

(Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati