Pratite nas

Komentar

ŽELJKA MARKIĆ ‘Uskrsnuli su mrtvi, pa sada imamo pola milijuna SDP-ovih duhova birača’

Objavljeno

na

ZAGREB – Inicijativa “U ime obitelji” upozorila je u srijedu kako su od tri različite državne institucije – Ministarstva uprave, Državnog zavoda za statistiku i HZZO-a dobili različite podatke o broju birača u Hrvatskoj, zbog čega su od Ministarstva uprave zatražili očitovanje o razlici od više od pola milijuna birača s prebivalištem u Hrvatskoj, a čelnica inicijative Željka Markić ustvrdila je da se radi o “pola milijuna SDP-ovih duhova birača”.

Iz Ministarstva uprave dobiven je podatak kako se prvoga dana prikupljanja potpisa za referendumsku inicijativu o izmjeni izbornog zakonodavstva, 21. rujna, u registru birača nalazilo upisano 4.042.522 punoljetnih osoba s biračkim pravom koje imaju prebivalište u Hrvatskoj, te da dodatnih 482.614 osoba nema prebivalište u Hrvatskoj.

Zadnjega dana izjašnjavanja, 5. listopada, upisano je 4.043.196 punoljetnih osoba s biračkim pravom koje imaju prebivalište u Hrvatskoj, dok ih dodatno 483.933 nema prebivalište u Hrvatskoj, izvijestio je član Organizacijskoga odbora Lino Zonjić na konferenciji za novinare.

Po podacima Državnog zavoda za statistiku, prilikom zadnjega popisa stanovništva 2011. godine, utvrđeno je kako u Hrvatskoj živi 3.487.034 punoljetnih osoba, a procjena prema demografskim kretanjima za 2013. godinu utvrdila je oko 12.500 manje punoljetnih osoba, odnosno njih 3.474.453.

Podaci HZZO-a pak pokazuju da je 21. rujna bilo 3.508.481 punoljetnih osiguranih osoba u Hrvatskoj, a 5. listopada 2014. njih 3.496.155.

“Kako je moguće da Ministarstvo uprave u broj birača s prebivalištem u Hrvatskoj ubraja preko pola milijuna birača više nego što postoji punoljetnih državljana u Hrvatskoj”, zapitao se Zonjić.

“Broj punoljetnih državljana s prebivalištem u Hrvatskoj, po podacima koje smo dobili, manji je od 3,5 milijuna, pa zaključujem da su mrtvi koje je ministar Arsen Bauk mjesecima izbacivao iz popisa birača uskrsnuli, tako da sada imamo SDP-ove ‘duhove birače’, a po njegovim brojkama ima ih oko pola milijuna”, rekla je Željka Markić.

Na novinarski upit o prijedlogu novoga Zakona o referendumu, član Organizacijskoga odbora inicijativeIvan Munjin ocijenio je da prijedlog SDP-a želi onemogućiti građanske referendume, jer bi se građanskim inicijativama oduzela mogućnost određivanja datuma prikupljanja potpisa, već bi to radio državni službenik.

Komentirajući predstojeću saborsku raspravu o izmjenama izbornog zakonodavstva, Markić je ustvrdila kako je to pokrenuto samo zato da se spriječi promjene koje je više od 380.000 građana zatražilo podržavši njihovu referendumsku inicijativu.

“Promjena izbornog sustava nudi nam preferencijalno glasovanje, i to s pragom od 10 posto. Ne smatramo uspjehom da aktualna vlast, nakon što je 380.000 građana dalo potpis, ponudi nekakav nadomjestak koji smo nazvali ‘šećernom vodicom’”, istaknula je Markić dodavši kako je to vrijeđanje birača jer samo zamagljuje potrebne promjene.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Višnja Starešina: Srebrenica je jedan od najbolje odrađenih slučajeva pred Haškim sudom

Objavljeno

na

Objavio

Doživotna kazna zatvora prvostupanjska je presuda Ratku Mladiću na suđenju u Haagu za zločine u Bosni i Hercegovini.

Težina nijedne kazne ne može se izjednačiti sa strahotama počinjenim pod njegovim zapovjedništvom, no okrivljujuća presuda barem nosi zadovoljštinu.

O presudi, njezinom značenju i odjecima u Temi dana na HRT-u govorili su novinarka Višnja Starešina i
predsjednik Upravnog vijeća Memorijalnog centra Srebrenica Sadik Ahmetović.

“To je potpuno očekivana presuda i to ne samo nakon presude Radovanu Karadžiću, već i nakon presude u predmetu Srebrenica, osobito generalima Tolimiru i Popoviću koje su potpuno rekonstruirale mehanizam genocida i mehanizam likvidacija u Srebrenici.

Dakle, Srebrenica je jedan od najbolje odrađenih slučajeva pred Haškim sudom i jedno od najvećih postignuća tih suđenja je to što je utvrdila kako izgleda mehanizam likvidacije”, rekla je Višnja Starešina.

“Ako i doživi drugostupanjsku pravomoćnu presudu, ona je svakako ‘zabetonirana’. Zašto Mladić nije suđen za Škabrnju? To je također zabetonirano već samom optužnicom. Zdravko Tolimir je bio s njim u Škabrnji, cijelo vrijeme je bio s njim od Knina do Srebrenice. I Zdravko Tolimir je mozak zločina”, kazala je Starešina.

Na pitanje zašto nije djelovalo hrvatsko pravosuđe istaknula je da ono može još uvijek djelovati. “Pitanje je zašto se ne organiziraju suđenja u odsutnosti, barem zbog istine, da nam se ne nameće teza da su neki lokalni zli ljudi upravljali svime”, naglasila je Starešina.

Haški sud proglasio Ratka Mladića krivim i osudio ga na DOŽIVOTNI zatvor!

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Slijedi masovna beatifikacija ‘novog sveca’ u njihovom kalendaru. Nebeskom!

Objavljeno

na

Objavio

Ratko Mladić ide na doživotnu.

Razmišljam nešto da nitko ni u snu nije mislio da itko ima šanse protiv udruženih terorista i JNA.

Nikada ni pomislili nisu da mogu izgubiti rat.
Od tu iživljavanje i bestijalnosti bez mjere .
Mučenja, klanja, silovanja.
A iza njih armija!

Sve si mislim kako je to biti pripadnik naroda koji se nikada nije suočio sa svojom kolektivnom psihologijom.

Psihologijom naroda koji je potpuno kopirao svog dugogodišnjeg gazdu, Turke , u baš svakoj bestijalnosti koju su oni njima činili.
Sindrom zlostavljanog zlostavljača.

Pokušali su pronaći spas u mitologiji.
Proslavi izgubljenih bitaka.

Nametnuti se kao direktori, oficiri, žandari i milicionari, šefovi i nadređeni. Njihov zločin u poraću 45 ostao je nekažnjen. Priklonili se pobjednicima. Da bi pokazali sav sjaj svoje impotencije 91.
Primitivno, krvožderno.

Srdžba onih koji su šetali opanke stoljećima.
A svoj sram nikada racionalizirali.
Nadmeno agresivni.

I kada prijateljuju i kada ratuju .

Tek nad civilima i zarobljenicima postajali su moćni.

Govoreći o nasilju i kakve konkretne posljedice kontinuirano nasilje može ostaviti na čovjeka, sa zgražanjem gledam kako se odražava na jedan narod.

Koji je odlučio živjeti u mitologiji .

U negaciju kao najprimitivnijem obliku obrambenog mehanizma .

Zato je gotivo nemoguće uspostaviti racionalni dijalog s njima. Unatoč tome što je jezik sličan, a i zemljopisna širina.

Dijelovi mozga koji komuniciraju su potpuno različiti.

Duboko usađen u bazalne ganglije, mitologiju i odmak od stvarnosti ovaj narod na Balkanu treba godine da bi se otrijeznio.
Unatoč tome što je za lidere birao psihijatre. Koji su manipulirali ovom spoznajom.

Slijedi masovna beatifikacija novog sveca u njihovom kalendaru. Nebeskom, na lunatički način .

dr. Gordana Zelenika / Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari