Connect with us

Komentar

Željka Markić: Za mene se “afera savjetnici” svodi na tri pitanja

Objavljeno

on

AGROKOROVI SAVJETNICI – ZNANJE I HONORARI

Uspoređivati honorare ljudi koji bi trebali biti vrhunski, specijalizirani ekonomski, pravni i financijski stručnjaci sa prosječnom plaćom građana je dodvoravanje javnosti.

Da, honorari za stručnjake koji rade na restrukturiranju Agrokora predstavljaju ogroman novac, ali nema demokratske države na kugli zemaljskoj u kojoj najbolji stručnajci na najzahtjevnijim poslovima, kao što ovaj vezan za Agrokor sigurno jest – rade za prosječnu plaću.

Cijenu rada trebalo bi određivati tržište, a ne politički dogovori, kao što je to bilo u planskoj privredi Jugoslavije, a danas se događa kroz korupciju i namještanje poslova podobnima ili onima koji daju proviziju.

Za mene se “afera savjetnici” svodi na tri pitanja:

1. Jesu li savjetnici i savjetnici savjetnika najbolji stručnjaci koje možemo dobiti za posao koji rade?

2. Ako jesu, naplaćuju li Vladi odnosno svima nama – honorare koje i inače naplaćuju svojim klijentima za slične poslove ili se lupaju nogama u stražnjicu od sreće – jer ovakve honorare nisu nikada i neće više nikad nikome naplatiti?

3. Jesu li stručnjaci povezani sa Ramljakom, Škegrom i Dalić dobili te poslove zato što ih poznaju ili unatoč tome što ih poznaju?

I da, bilo bi korisno razumijeti, iako ne utječe na meritum stvari – tko je, a onda i zašto baš sada Indexu dostavio podatke o tim honorarima…

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari