Pratite nas

Komentar

Željka Mitrović Jurić na inauguraciji: ‘Predsjednica je bila u plavom kaputu i sa suzom ispod oka… Baš kao i ja ’91.’

Objavljeno

na

djevojčica iz kolone‘Plavi kaput, plače… Suza pod okom. Osjetila sam jaku sponu koja nas veže, simbolika je bila i više nego jaka. A onda moje emocije! Nakon dugo vremena osjećala sam se čisto, pobjednički, domoljubno. Hrvatstvo ste mogli opipati u zraku…’, dijeli s nama dojmove “djevojčica u plavom kaputiću”.

 Većini medija bilo je najvažnije spomenuti da se na inauguraciji Kolinde Grabar Kitarović pojavila Nives Celzijus. Nitko nije zamijetio osobu kojoj je pozivnica značila više nego ikome, Željku Mitrović Jurić, nekoć vukovarsku djevojčicu, simbol patnje i stradanja u Domovinskom ratu:

– Bila sam iznenađena kad sam dobila pozivnicu. Nisam znala što da mislim niti kako ću se snaći na takvoj prigodi. Zamislite, ja među tako značajnim ljudima – kazala nam je Željka skromno i nastavila:

– Sve je to prošlo kad sam vidjela predsjednicu… Plavi kaput, plače… Suza pod okom. Osjetila sam jaku sponu koja nas veže, simbolika je bila i više nego jaka. A onda moje emocije! Nakon dugo vremena osjećala sam se čisto, pobjednički, domoljubno. Hrvatstvo ste mogli opipati u zraku… I još je predsjednica prvo spomenula branitelje i zahvalila im se. Kad smo to čuli zadnji put? Od kojeg predsjednika? – pita se Željka koju je svijet upamtio kao izmučenu djevojčicu koja je uplakana u plavom kaputiću bila dio tužne, vukovarke kolone, protjerane iz razrušenog grada.

Željka Mitrović Jurić kazala je i kako nije imala priliku popričati s Kolindom Grabar Kitarović niti pružiti joj ruku, ali pamti susret s njom u Osijeku kada su porazgovarale:

– Ona je jako dobra žena, već tada sam to znala. Žena s osjećajem za sve ono što smo prošli. Moja je priča za neke kroz godine izblijedila, ali ne za našu predsjednicu. Ona pamti… Molim vas, napišite da sam nakon dugo godina jako sretna – kazala je za kraj nasmiješena Željka.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Mrtav može biti opasniji nego živ…

Objavljeno

na

Objavio

Film Franca Zaffirelija
Isus iz Nazareta
najbolji mi je ikada napravljen film o događajima opisanim u Evanđelju .

Najintrigantniji lik iz pozadine je Zerah.
Ambiciozni lik.

U dobrim odnosima sa Rimom, Velikim Vijećem i Herodom .
Njemu Juda odaje Isusa.
On nadzire svaki mogući korak do konačne presude.
Na kraju..

On traži od Rimljana da čuvaju grob.
Na to ga pita rimski časnik:

Dobro, kakva vrsta čovjeka si ti ?
Zar ti njegova smrt nije dovoljna ?
Na to mu Zerah odgovara.
Mrtav može biti opasniji nego živ .

U jutro ulazi u grob .
I nalazi ga praznim .

….
tek sada počinje, tek sada počinje …
Zadnje su njegove riječi .

Iako je došašće, neke korizmene slike i kvote zaokupljaju mi um ..
Svaka sličnost sa stvarnim događajima samo je slucajna

dr. Gordana Zelenika

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Miro Kovač: Ne znam na temelju čega Slovenija može tužiti Hrvatsku

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku i međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač rekao je u subotu kako ne zna na temelju čega Slovenija misli tužiti Hrvatsku zbog neimplementacije arbitražnog sporazuma istaknuvši kako je jedini put da Slovenija i Hrvatska bilateralno razgovaraju kako riješiti granični spor.

“Ne znam kako Erjavec misli tu tužbu obrazložiti i na temelju čega bi tužio Republiku Hrvatsku. Radilo se o dvostranom sporazumu između dviju strana – Hrvatske i Slovenije, koji je s hrvatske strane raskinut jer je Slovenija htjela  prevariti Hrvatsku. To je sve iza nas i želim vidjeti taj dokument i način na koji Erjavec misli tužiti Hrvatsku”, rekao je Kovač novinarima upitan kako komentira izjave šefa slovenske diplomacije Karla Erjavca koji je u petak ponovio da će Slovenija tužiti Hrvatsku zbog neimplementacije arbitražnog sporazuma.

Na novinarski upit bi li Hrvatskoj bilo prihvatljivo posredništvo koje nudi Europska komisija, istaknuo je kako je jedini put da Slovenija i Hrvatska bilateralno razgovaraju kako riješiti granični spor.

“To možemo samostalno, a ako netko misli dati nekakav prijedlog, on je dobrodošao. Međutim, samo su dvije strane relevantne, a to su Hrvatska i Slovenija”, rekao je Kovač novinarima nakon komemoracije utemeljitelju HDZ-a i prvom predsjedniku Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu uoči 18. godišnjice smrti.

Kovač je podsjetio i na svoj prijedlog da se do rješenja graničnog spora napravi sporazum o upravljanju Savudrijskom valom. Istaknuvši kako nema rješenja bez Hrvatske, rekao je kako je  jedino rješenje da “Hrvatska i Slovenija sjednu i dogovore režim u Savudrijskoj vali i dugoročno riješe granični spor”.  (Hina)

Karl Erjavec: Slovenija priprema tužbu protiv Hrvatske

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari