Pratite nas

Razgovor

Željko Glasnović: Četiri zborna područja HVO-a spasila su BiH i Hrvatsku (AUDIO)

Objavljeno

na

Nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović telefonski je prokomentirao hašku presudu “šestorici” Hrvata iz BiH na Radio Melbourne (Australija), prenosi Kamenjar.com

Ponosan sam što me je vodio general Praljak, bio mi je zapovjednik, general je bio “ludo” hrabar on je bio vrhunski strateg. Da nije bilo takvih ljudi hrvatskog naroda u BiH danas ne bi bilo, to je bila bitka za biološki opstanak, rekao je između ostaloga nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović

Glasnović: Boj za jedinstveno hrvatsko biće u Domovini, izvan domovinskoj Hrvatskoj i BiH se nastavlja

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Razgovor

Marijana Petir: Sve do sada viđeno upućuje na to da Slovenija “puše u prazno”

Objavljeno

na

Objavio

Slovenija je pomalo razočarana mlakom reakcijom Europske komisije na najavu tužbe protiv Hrvatske zbog nepriznavanja arbitražne presude o granici.

Komisija je poručila da će slovensko pismo proučiti te i dalje nudi pomoć, odnosno posredovanje u rješavanju arbitražnog spora između dvije zemlje članice.

O tome što Slovenija zapravo traži od EK te kada možemo očekivati službenu reakciju Komisije, razgovarali su u Studiju 4 HRT-a s europarlamentarkom Marijanom Petir.

Marijana Petir ponovila je kako Slovenija cijelo vrijeme traži posredovanje Europske komisije, a EK nije stranka u postupku kad je riječ o našem graničnom sporu te svi pokušaji sa slovenske strane da navedu EK da zauzme njihovu stranu završavaju neupješno.

Pojasnila je kako se Komisija može očitovati u roku od tri mjeseca, ali i ne mora. Ako se komisija ne očituje, Slovenija može podnijeti tužbu sudu u Luksemburgu, ali to može napraviti samo u “suglasju s Hrvatskom”. Svima je jasno da za ovakav postupak Slovenija nema ni razloga ni temelja i da se nećemo usuglasiti da s njima podižemo tužbu u Luksemburgu, izjavila je Petir.

Navela je kako u pravnoj proceduri postoji mogućnost da Europska komisija podigne tužbu protiv Hrvatske, no to je neizgledno s obzirom na dosadašnje reakcije Komisije. Sve do sada viđeno upućuje na to “da Slovenija puše u prazno”, naglasila je.

Sloveniji Marijana Petir zamjera što svoju vanjsku politiku gradi na Hrvatskoj. Oni nemaju nikakvu vanjsku politiku i mi nekada znamo u šali reći da se njihova vanjska politika naziva “od terana do Pirana”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Razgovor

Razgovor sa gospođom Predsjednicom, Kolindom Grabar Kitarović

Objavljeno

na

Objavio

Razgovor sa Predsjednicom Hrvatske, gospodjom Kolindom Grabar Kitarovic, u Buenos Airesu 2018

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati