Connect with us

Reagiranja

Željko Glasnović: Hrvati su postali najugroženija skupina u svojoj državi

Objavljeno

on

OSVRT NA IZVJEŠĆE O RADU PUČKE PRAVOBRANITELJICE
Izvješće je odbijeno jer nije cjelovito, a što je najvažnije, ne donosi bitne i kritične zaključke.

[ad id=”93788″]

U Hrvatskoj su još prisutne temeljne karakteristike diktature koje imaju svoje duboke korijene u bivšem Jugo-komunističkom sustavu. Manjina nastavlja svoj intelektualni teror nad većinom kroz svoje partijske ćelije u medijima (medijski monopol). Agresivno se nameće ideologija lažnog anti-fašizma, koja ima svoje korijene u najubojitijoj i najperfidnijoj ideologiji 20. stoljeća-Boljševičkom sotonizmu. Pravo na istinu je temeljno ljudsko pravo, a ono je u Hrvatskoj još uvijek nedostupno.

Ekonomija je najvećim djelom centralizirana u rukama pripadnika ‘Nove klase’ tj. bivših komunističkih vlastodržaca i njihovih sljedbenika. Njima će uvijek biti prioritetnija partija, samointeres i ativistički nagon za vlast, nego država.

Hrvatski Ustav potrebno je revidirati. Hrvati su postali najugroženija skupina u svojoj državi. Hrvati izvan domovine su totalno isključeni iz ekonomskog i društvenog razvoja RH. Hrvat, koji je rođen u dijaspori treba 3 godine da „ispuni“ kriterije za državljanstvo. Sve prepreke, od socijalističke birokracije do represivnoga aparata (MUPa), postavljene su tako da se onemogući povratak naših ljudi u Domovinu. Dok je Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi, od 2002. do danas, nevažećim ugovorom isplaćeno više od pola milijarde kuna, Hrvatska Pravoslavna Crkva uopće nije uvedena u evidenciju vjerskih zajednica. Katastarski kaos, problem privatne imovine oduzete nakon 1945. i korupcija na svim razinama, kao rak-rana društva sprječavaju kapitalne investicije na kojima se temelji ekonomski razvoj i dobrobit države. Državljani su izgubili povjerenje u institucije koje djeluju nekoordinirano i neefikasno.

Moramo shvatiti da se protiv same ideje Hrvatske države vode 3 koordinirana procesa; medijski, politički (pristaša ORJUNE i političkih Jugoslavena) i međunarodni. Krajno je vrijeme da se Hrvati aktivno i snažno uključe u izgradnju funkcionalne države.

S obzirom da gore navedene kritične činjenice u izvješću nisu odgovarajuće prezentirane upitna je suštinsko znanje, namjera i kvalificiranost onih koji su sastavljali izviješće Pučke pravobraniteljice.

Željko Glasnović

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari