Pratite nas

Reagiranja

Željko Glasnović: Hrvati su postali najugroženija skupina u svojoj državi

Objavljeno

na

OSVRT NA IZVJEŠĆE O RADU PUČKE PRAVOBRANITELJICE
Izvješće je odbijeno jer nije cjelovito, a što je najvažnije, ne donosi bitne i kritične zaključke.

[ad id=”93788″]

U Hrvatskoj su još prisutne temeljne karakteristike diktature koje imaju svoje duboke korijene u bivšem Jugo-komunističkom sustavu. Manjina nastavlja svoj intelektualni teror nad većinom kroz svoje partijske ćelije u medijima (medijski monopol). Agresivno se nameće ideologija lažnog anti-fašizma, koja ima svoje korijene u najubojitijoj i najperfidnijoj ideologiji 20. stoljeća-Boljševičkom sotonizmu. Pravo na istinu je temeljno ljudsko pravo, a ono je u Hrvatskoj još uvijek nedostupno.

Ekonomija je najvećim djelom centralizirana u rukama pripadnika ‘Nove klase’ tj. bivših komunističkih vlastodržaca i njihovih sljedbenika. Njima će uvijek biti prioritetnija partija, samointeres i ativistički nagon za vlast, nego država.

Hrvatski Ustav potrebno je revidirati. Hrvati su postali najugroženija skupina u svojoj državi. Hrvati izvan domovine su totalno isključeni iz ekonomskog i društvenog razvoja RH. Hrvat, koji je rođen u dijaspori treba 3 godine da „ispuni“ kriterije za državljanstvo. Sve prepreke, od socijalističke birokracije do represivnoga aparata (MUPa), postavljene su tako da se onemogući povratak naših ljudi u Domovinu. Dok je Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi, od 2002. do danas, nevažećim ugovorom isplaćeno više od pola milijarde kuna, Hrvatska Pravoslavna Crkva uopće nije uvedena u evidenciju vjerskih zajednica. Katastarski kaos, problem privatne imovine oduzete nakon 1945. i korupcija na svim razinama, kao rak-rana društva sprječavaju kapitalne investicije na kojima se temelji ekonomski razvoj i dobrobit države. Državljani su izgubili povjerenje u institucije koje djeluju nekoordinirano i neefikasno.

Moramo shvatiti da se protiv same ideje Hrvatske države vode 3 koordinirana procesa; medijski, politički (pristaša ORJUNE i političkih Jugoslavena) i međunarodni. Krajno je vrijeme da se Hrvati aktivno i snažno uključe u izgradnju funkcionalne države.

S obzirom da gore navedene kritične činjenice u izvješću nisu odgovarajuće prezentirane upitna je suštinsko znanje, namjera i kvalificiranost onih koji su sastavljali izviješće Pučke pravobraniteljice.

Željko Glasnović

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

VIDEO – Poslušajte snimku i morbidni poziv sutkinje da otac poginulih ratnih heroja tuguje u tišini

Objavljeno

na

Objavio

Marijan Živković je otac poginulog ratnog heroja, vukovarskog branitelja, pilota Hrvatske vojske Marka Živkovića i otac poginulog ratnog heroja, vukovarskog branitelja Nikole Živkovića ubijenog na jučerašnji dan 1991. u Vukovaru.

Nakon što su hrvatske vlasti 2013. godine protivno članku 8 Ustavnog zakona o pravima etničkih manjina nasilno, pod okriljem noći postavile ćirilične ploče u Vukovaru, g. Marijan Živković je jedan od onih koji su reagirali na to kršenje Ustavnog zakona. Nedugo nakon toga optužen je zbog razbijanja protuustavno postavljene ćirilične ploče. 2016. godine prvostupanjskom presudom oslobođen je krivnje. Međutim, DORH se tada žalio, predmet je prebačen na sud u Puli koji je prihvatio žalbu DORHa i cijeli postupak vratio na početak. G. Živkoviću se ponovno sudi.

Što rade hrvatske vlasti? U Hrvatskoj mu se sudi sada već šestu godinu za redom. Njegov i novac nas ostalih hrvatskih poreznih obveznika troši se na dugogodišnje sudske progone čovjeka od 80 godina jer je razbio ploču nominalne vrijednosti par stotina kuna koja je protuzakonito i protuustavno postavljena.

Na jučerašnjem Okruglom stolu „Nakon ratne – protuustavna agresija na Vukovar” Građanske inicijative Ivo Pilar i Milan Šufflay, Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara, Udruga Žene u Domovinskom ratu Zadar, HVIDRA Zagreb, i drugi, uputili su DORH-u zahtjev za povlačenjem nakaradne tužbe i zaustavljanjem suludog sudskog progona Marijana Živkovića jer je ploča koju je skinuo postavljena protuustavno, što implicira da ga sustav kazneno goni jer je štitio hrvatski ustavno-pravni poredak.

Na današnjem suđenju gospodin Marijan je rekao da nikakva olakšanja ne traži. Sutkinja ga je pozivala na red rekavši mu da ne bude patetičan i da za svojim sinovima žali u tišini. Poslušajte snimku i morbidni poziv sutkinje da otac poginulih ratnih heroja tuguje u tišini…

Svaka uređena država bi g. Marijana koji je 1991. u obrani Hrvatske od srpske, crnogorske i agresije JNA izgubio dva sina i koji se 2013. suprotstavio kršenju Ustavnog zakona – svaka uređena država bi ga proglasila Ocem Nacije.

Karolina Vidović Krišto

U znak potpore Živkoviću došli branitelji i gradonačelnik Vukovara

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

HDZ: Rekordne turističke brojke razotkrile sav jad & jal predsjednika SDP-a

Objavljeno

na

Objavio

Sve donedavno vrli je Bernardić tvrdio da je turizam ove godine „propao“, „podbacio“ „krahirao“… Njegovu malicioznost, zavist, nekompetentnost i sklonost lupetanju najbolje oslikavaju najnoviji podaci – RH u 8 mjeseci 2019. bilježi rast dolazaka od 5% (800.000 turista više) i rast noćenja od 2% (1.5 milijun više) nego u istom razdoblju prošle godine – koja je, ne zaboravimo, bila rekordna, povijesna.

Trendovi su pozitivni i kad se gledaju financijski rezultati: u djelatnosti pružanja usluga smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića ukupni promet iznosi 20.6 milijardi kuna, što je porast od 8% ili za čak 1.6 mlrd. kn.

Posebno raduje što je ovom rastu znatno pridonio i zamah kontinentalnog turizma.

No čemu se uopće čuditi jednom Bernardiću? Što očekivati od tipa koji za turističke rekorde tvrdi da su „propast“, a za 100.000 radnih mjesta više nego na kraju mandata SDP-ove vlade da su „ekonomski slom“?

I koji nema snage čak ni kurtoazno čestitati našoj Vladi i Dubravki Šuici na imenovanju za potpredsjednicu EK, velikom uspjehu za cijelu Hrvatsku, ali istodobno tvrdi da će Zoran Milanović, koji nas je zbog Lex Perković posvađao s pola svijeta, „vratiti ugled zemlji“. Loš, zao, Bernardić, komentirali su iz HDZ-a.

Hrvatska bilježi najbolju sezonu ikad; stiglo 800.000 gostiju više nego lani

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari