Pratite nas

Pregled

Željko Glasnović: Ignorira se diskriminacija protiv hrvatske dijaspore

Objavljeno

na

Sjednica Sabora se nastavlja raspravom o prijedlogu izmjena Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom kojima se želi olakšati uključivanje na tržište rada osoba s invaliditetom

Zahtjev za stanku zbog deložacija tražio je Ivan Sinčić, Ivan Lovrinović je zatražio stanku kako bi govorio o utjecaju politike na stvaranje slučaja Agrokor, a Željko Glasnović kako bi govorio stanju u mainstream medijima

Željko Glasnović: Ignorira se diskriminacija protiv hrvatske dijaspore

“Što se događa u hrvatskim medijima. Rekao bih da možemo potpisati osmrtnicu za istraživačko novinarstvo u Hrvatskoj, mi nemamo ozbiljnih novina u Hrvatskoj, konzervativnog svjetonazora. Novinari su izloženi cenzuri, prijetnjama. Kakva je struktura hobotnice. 22 godine su prošle od kraja Domovinskog rata, još ništa ne znamo o tome”, kaže zastupnik.

Ignorira se diskriminacija protiv hrvatske dijaspore. To je namjerna sabotaža bivših kadrova. Cijeli trust mozgova bi se vratio ovdje, a ne mogu doći”, govorio je Glasnović.

“Bez istine nema katarze i tu se nitko neće vratiti”, zaključio je Željko Glasnović

VIDEO – Glasnović ‘očitao lekciju’ Bunjcu: Nemate pravo govoriti o HVO-u jer nemate pojma

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Na HRT-u raskrinkana laž medija Republike Srbije (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

Bizantska propaganda hrvatskih istočnih susjeda u Srbiji, kroz povijest je Hrvatsku skupo koštala.

Bezočno služenje lažima i podmetanjima ostavilo je posljedice koje Hrvatska trpi do dan danas, Zahvaljujući internetskim mrežama danas im podvale prolaze nešto teže.

Tako je i na HRT-u raskrinkan posljednji bizaran pokušaj srbijanskih laži u kojemu fotografiju iz 2013. snimljenu u Zagrebu, pripisuju Splitu 2018.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Darko Pavičić: Vjeronauk je vraćen u škole jer ga je komunizam izbacio iz škola

Objavljeno

na

Objavio

Reviziju Vatikanskih ugovora neke civilne udruge traže već godinama, a “u ofenzivu” je krenula i oporba. Glas službeno u Hrvatskom saboru traži reviziju četiri Vatikanska ugovora, a SDP smatra da bi se o tom pitanju trebao provesti i referendum. Za vladajući HDZ nema dvojbe – premijer ističe kako za reviziju nema potrebe.

Novinar Večernjeg lista Darko Pavičić rekao je da je ovo pitanje koje se ponavlja s vremena na vrijeme. Pojavljuju se razne inicijative za revizijom, pa čak i za raskidom Vatikanskih ugovora. Iza tih motiva su uvijek neki ideološki prijepori, svjetonazorski, ali i politikantski.

Kada se govori o tome onda se želi poslati poruka – Katolička crkva i sve ostale vjerske zajednice koje imaju iste takve ugovore s državom su društveni paraziti te da tome jedanput treba stati na kraj. A to nije tako, rekao je Pavičić.

Postoji niz razloga zašto je to jedna napuhana priča. Ovdje je važno vidjeti zašto se to događa baš sada. HDZ i Crkva su se prilično udaljili nakon ratifkacije Istanbulske konvencije. U ovome trenutku, bilo tko da traži reviziju Vatikanskih ugovora, on onda praktički opet zbližava Crkvu i HDZ. Odnosno vraća ih u staru idilu i ljubav koju su prije imali. Tko to radi i iz kojih motiva – nejasno je, kazao je.

Novinar Novog lista Branko Mijić izjavio je kako smatra da bi trošenje proračunskog novca trebalo biti transparentno, pa i u ovom slučaju kada je riječ o financiranju Crkve. Revizija Vatikanskih ugovora je nešto sasvim drugo, puno ozbiljnije. Nisu jasni motivi oporbe, posebno SDP-a – da se u ovome trenutku zalaže za nešto tako jako veliko i ozbiljno kao što su Vatikanski ugovori. Nije Vatikan tako mali, niti nemoćan niti je to neka bezvezna državica pa ćemo na njoj graditi neke lokalne unutarpolitičke poene i tražiti potporu birača – jer je netko na društvenim mrežama napisao kako bi trebalo tražiti reviziju Vatikanskih ugovora. Ovo mi se čini jedan sasvim neodgovoran i neosmišljen potez oporbe, kao nismo uspjeli u Saboru srušiti Martinu Dalić, hajdemo sada udariti na Papu pa šta bude, izjavio je Mijić.

Ako bi se već išlo u reviziju Vatikanskih ugovora to bi trebao biti tako jedan ozbiljan posao uz ozbiljnu grupu ljudi koja bi sastavila i rekla što bi to trebalo promijeniti. To bi trebala napraviti u tišini, a onda prezentirati. A ne ovako – igrati se politike preko društvenih mreža, kazao je među ostalim Mijić.

Pavičić je želio detaljnije predočiti dio priče i kazao je da Hrvatska biskupska konferencija koja godišnje dobiva 350 milijuna kuna godišnje svake godine izvještava Ministarstvo financija gdje troši novac. Crkva, kada joj dođe novac, raspodjeljuje ga po veličini biskupija. Taj novac služi za udržavanje klera, za izgradnju, obnovu i održavanje crkvenih objekata i Caritas, istaknuo je.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati