Željko Glasnović o ‘crvenim kmerima’, o NDH i aktualnim političkim pitanjima u Hrvatskoj.

4

Saborski zastupnik Željko Glasnović bio je u Australiji gdje je na jednoj tribini govorio o ‘crvenim kmerima’ – aludirajući na komuniste u Hrvatskoj, potom o NDH i aktualnim političkim pitanjima u Hrvatskoj.

“NDH je bila međunarodno priznata država. Dragi prijatelji, mi moramo pisati svoju povijest, otvorit drugo oko. Do sada nam je povijest pisao Beograd. Ali dolaze mladi koji se ne mogu zaustaviti. Tko su partizani bili? Prema Haaškoj konvenciji i 1908. oni su bili teroristi i vi ste ih mogli streljati. Nisu ustaše pale sa neba. Kada ste čuli u Saboru da se itko digao da je najveća opasnost za mir na ovim prostorima velikosprski imperijalizam. Od 1912. godine pobili su više od 250 tisuća ljudi”, govorio je Glasnović, prenosi direktno.hr

Odgovarao je potom na pitanja iseljenika. Jedan je tako poručio. Srba u Hrvatskoj ima pet posto, a imaju tri zastupnika u Hrvatskom Saboru. Nas u iseljeništvu je četiri milijuna Hrvata, a imamo jednog zastupnika. Vas.

“Nijedan parlament na svijetu nema takav ustroj.”

Potom se osvrnuo i na ulogu iseljeništva u današnjoj Hrvatskoj.

“Da nema vas iseljenika, ne bi Hrvatska mogla opstati. Vi svake godine u Hrvatsku vraćate 16 milijardi kuna, što je 4 posto BDP-a. Morate razmišljati o svojoj djedovini. U Hrvatskoj je samo 7 posto zemljišnih knjiga sređeno, a katastar je iz 19. stoljeća.

Potom je odgovorio na pitanje iseljenika vezano za Milorada Pupovca i pozdrav Za dom spremni. ‘Kako to da Miloradu Pupovcu smeta pozdrav, a ne smeta mu kuna koja je također bila u NDH?”

“To je naš novac. Ustaška kuna. Kuna. Ono gore oni su uposleni kao zečevi. Nije meni Pupovac problem. Imam njegovu radnu knjižicu. Piše da je komunist i optičar. No, on je zapravo etnobiznismen. Ciceron je, podsjećam, govorio da država može preživjeti budale i preambiciozne, ali da ne može preživjeti izdajice unutar svojih zidina”, poručio je Glasnović.

facebook komentari

 • milanU

  Ico Arlan koliko god se slažem s tobom i znam da je tako, ali za one koji ne znaju, za njih i za milijune drugih, zamolio bih te da staviš po imenima te države koje su priznale NDH. Svakako navedi izvor.
  Bog! Sretan ti Božić i Nova 2017. Godina.
  PoZDrav.

 • sjena

  Njemačka,Italija,Mađarska,Bugarska,Rumunjska,Slovačka,Finska,Španjolska,Švicarska(trgovački sporazum),Višijevska Francuska,Vatikan(diplomatsko predstavništvo ) ,Wikipedija (hr )
  Sretan Božić svima koliko nas ima,i Nova Godina 2017,sretnija i berićetnija nogo stara.
  za dom !

 • milanU

  Hvala sjena. Vrlo lijepo i pohvalno. Dr. Ivo Omrčanin je u jednoj svojoj knjigu prije skoro pola stoljeća napisao imena svih država koje su priznale NDH. Ta knjiga je na engleskom jeziku i mislim da ju imam, visam siguran. Davno je to bilo kada sam to čitao i koliko se sjećam da ih je on u toj knjigi naveo 27 među kojima je i Burma. Ako pronađem tu knjigu, ovdje ću to prenijeti tako da se ta 75 godina šutnja razbije i da se novim hrvatskim pokoljenima istina kaže, NIŠTA NI VIŠE NI MANJE NEGO NAŠA HRVATSKA ISTINA.

  Ovim putem bih zamolio i druge čitatelje ove teme da i oni iznesu svoje mišljenje o ovoj temi i ako znaju za više država, neka se o0vva lista popuni. Usput se najiskrenije zahvaljujem kolegi i prijatelju Ici Arlan na pokretanju ove teme.
  Tebi sjena želim kao i svim drugima Sretan Božić i sve najbolje u nadolazećoj 2017 godini.

 • Agromentum

  Cilj posjeta dijaspore hrvatskih političara ne smije se reducirati tematski na neka prepucavanja o ustašama, partizanima, kunama, pupovcima… Mnogo je važnije govoriti ima li mogućnosti povratka, investiranja… Ili pak, što treba činiti da mladi ljudi ne zaborave materinski jezik i da ih se što više veže za domovinu.