Pratite nas

Komentar

Željko Glasnović: Zašto u Hrvatskoj ne postoji kazna za izdaju i veleizdaju?

Objavljeno

na

Hrvati u BiH nalaze se u epicentru crne rupe koja doseže od šengenske granice do južnog krila NATO-a (Grčka).

Taj epicentar disfunkcionalnih država prvenstveno je sastavljen od Kosova, Makedonije i BiH-a. Nezamisliva je anomalija i zločinačka tvorevina kao RS koja inicira uhićenje deset hrvatskih časnika koji su najodgovorniji za obranu i opstanak Hrvata i muslimana bošnjaka u Bosanskoj posavini.
Davno je dokazano da su paravojne postrojbe iz tkz. RS zajedno sa srbiziranom JNA i vikend četnicima iz Srbije počinili više od 90% ratnih zločina na teritoriju BiH.
Hrvatska mora odmah pokrenuti sve diplomatske i pravne poluge kako bi oslobodili hrvatske časnike koji se nalaze u pritvoru u Sarajevu.
Šutnja hrvatske diplomacije o velikosrpskim zločinima se ne može opravdati politikom stabilizacije koju na teritoriju BiH sprovodi međunarodna zajednica.
Očito je da su ova uhićenja tempirana iz bizantinskih krugova iz Beograda u suradnji s ruskim tajnim službama i rehabilitiranim četnicima.
Ima indicija da je koordiniran dogovor bošnjačkih i srpskih tajnih službi u provedbi etničkog čišćenja hrvatskog naroda.
U toku rata su vodili tajne pregovore o razdjeli etnički očišćenoga teritorija.

Kako je moguće da je hrvatska Vlada dopustila poglavlja 23 i 24 za Srbiju umjesto blokiranja svih puteva njezinoj integraciji u EU.
Zašto dosad nije riješen problem nestalih civila i vojnika kao prvi preduvjet za ikakvu suradnju sa Srbijom?
Gdje su nestali hrvatski zahtjevi za isplatu izravne ratne odštete od Srbije koji izravno iznose 32 milijarde US$?
Zašto nije ispoštovan dogovor o međunarodnoj secesiji SFRJ koja obavezuje Srbiju vratiti sve opljačkane umjetnine odnesene iz kulturnih ustanova i razorenih crkava, cijelu državnu arhivu koja je odnesena u Beograd nakon ulaska opančara u Zagreb 1945.g.?

U ime nacionalnog dostojanstva i nacionalne sigurnosti strogo povjerljivi dokumenti se otvaraju desetljećima nakon povijesnih događaja.
Anacionalni kadrovi s Mesićem na čelu hrvatske su dokumente koji se odnose na Domovinski rat dijelili tajnim službama drugih država i “trash” tjednicima.
Trend je nastavljen od 2013. do 2016.g.
Vlada Zorana Milanovića otvorila je državnu arhivu istražiteljima iz državnog tužiteljstva BiH, Tako su tisuće potpisanih zapovijedi proizišlih iz četiri zborna područja dospjele u Sarajevo.
Prikupljeni dokumenti imaju zadaću falsificiranja povijesti i relativiziranje Domovinskog rata.

Hrvatska vlada mora od Srbije tražiti poništenje srpskog zakona o univerzalnoj jurisdikciji.
Moramo iznova izgraditi sustav službi sigurnosti čiji je dosadašnji rad obilježen potpunim amaterizmom.

Ako je politika određivanje državnih prioriteta, prioritet za hrvatsku vladu moraju biti Hrvati u BiH, a ne naš daljnji put u europske integracije.

Društveno ekonomska situacija u BiH je među najgorim u ovom dijelu Europe.
Nezaposlenost doseže do 28%, a među mladima do 62%.

BiH preživljava od financijskih injekcija sa Zapada, najviše MMF-a.
Reforma pravosuđa postiže minimalan pomak.

Neoprostivo je da anacionalne snage isključuju izvandomovinske Hrvate i Hrvate iz BiH.

Hrvatska mora koristiti vlastiti suverenitet.
To podrazumijeva određenje vanjsko političkih prioriteta i obaveza prema Hrvatima u BiH i izvandomovinskoj Hrvatskoj.

Ključni problemi je izostanak dekomunizacije u Hrvatskoj i BiH.
Sadašnji kadrovi preferiraju karijere, sinekure i bankovne račune, a nisu sposobni rješavati probleme države.
Anacionalni kadrovi ne mogu graditi hrvatsku nacionalnu državu, bez koje je upitan opstanak Hrvata u BiH.

Kao saborski zastupnik sam u kontaktu s hrvatskim veleposlanikom u Sarajevu i našim odvjetničkim uredima u inozemstvu koji su spremni reagirati na ovu nepravdu.

Treba tražiti odgovornost onih koji su pregovarali sa srpskim pobunjenicima po pitanju njihovih mirovina, a istovremeno sakrivali dosje ranjenika HVO-a po Ministarstvu obrane.

Po Ustavu RH ratno profiterstvo ne zastarijeva. Gdje su dosjei onih koji su prebacivali novce na bankovne račune u inozemstvo dok su se hrvatski bojovnici borili za biološki opstanak svoga naroda u Bosanskoj posavini i na drugim bojištima?

Zašto nije objavljena lista menadžerskih kredita , ni imena pripadnika CKSKH i udbaša koji su prebacili milijune dolara na bankovne račune u zemlje zapadne Europe i drugdje prije pada Berlinskog zida?

Zašto u Hrvatskoj ne postoji kazna za izdaju i veleizdaju?
Hrvatska i Slovenija su jedine zemlje EU u kojima nisu rasvijetljena ova i druga pitanja.

U Hrvatskoj je okončanje pomirbe moguće jedino provedbom lustracije. Potomke žrtava i onih koji su izvršili etnocid, aristocid i najveću pljačku na području istočne Europe nije moguće pomiriti šutnjom i zaboravljanjem prošlosti.

U vrijeme krize ravnodušnost je najveći grijeh. Dante u svom INFERNO rezervira najbolje mjesto u paklu za ovce u ljudskoj koži.

Bog i Hrvati/ce
Željko Glasnović

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

VUKOVAR, PROVJERA NAŠE LJUDSKOSTI

Objavljeno

na

Objavio

Mjesec je studeni, unatoč svome imenu, mjesec lijepih i nostalgičnih iskustava. Tako je sve dok pred nas ne izroni, dok nas ne zaskoči datum 18. studenog. On nas odmah odnese u taj datum 1991. On se ne može zvati danom.

To je drama, sinonim stradanja, sinonim pomračenja ljudske vrste. Tog dana postaje istinito ime ovog mjeseca. Postaje hladno, postaje studeno u našim dušama. Jer Vukovar je živi grad i živa stvarnost spremljena u povijest i naše sjećanje. Kad kažemo spremljena, ne smije značiti odložena stvarnost! Povijest je Vukovara postala povijest rođenja moderne i samostalne Hrvatske ali i povijest svakoga od nas.

Vukovar neprekidno mora osnaživati političku, simboličku i egzaktnu snagu i vrijednost za Hrvatsku i ukupnu javnost… Vukovaru moramo osigurati memorijsko mjesto i svetište koje traži njegova snaga i tragovi ubrazdani na licu tisućljeća. Postati grad pomirenja, grad prijatelj sviju…

Provjera ljudskosti i sposobnosti našeg življenja i opstajanja. Možemo mi, i moramo to htjeti i znati graditi …

Za Vukovar nam trebaju mirni, autentični, utemeljeni, svjesni i odlučni potezi. Da kandidatura grada Vukovara za neprolaznu povijest bude potvrđena zrelošću naše generacije koja će znati iskustva prošlosti ugraditi u svoju budućnost… napisao je Goran Marić na facebooku povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

VIDEO – Knezović: Zaoštravanje odnosa BiH i Srbije je samo populizam i medijska pompa!

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović odbacio je danas tvrdnje kako njegova izjava da bi bio spreman na rat ukoliko bi se Republika Srpska pokušala odcijepiti od Bosne i Hercegovine predstavlja prijetnju, nego je rekao kako je to logičan odgovor na pokušaje podjele koju zagovaraju srpski čelnici u BiH.

“Nije prijetnja kazati da ćete braniti svoju zemlju, prijetnja je kad kažete da ćete rasturiti vlastitu zemlju”, rekao je Izetbegović u Mostaru u izjavi za medije.

Izetbegović: Izjava da smo spremni na rat ne predstavlja prijetnju

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari