Pratite nas

Komentar

Željko Glasnović: Živimo i djelujemo u najsloženijim vremenima u ljudskoj povijesti

Objavljeno

na

– 10. travnja 2018.
– 26. OBLJETNICA PADA KUPRESA i DAN SJEĆANJA NA SVE POGINULE I NESTALE HRVATSKE ŽRTVE
– ROĐENDAN HOS-a – IX bojna „Rafael vitez Boban“

Pozdravljam sve Hrvatske branitelje i domoljube ma gdje bili!
Mjesec travanj ima poseban značaj za Hrvatski narod.

Danas se posebno prisjećamo svih naših poginulih, nestalih i stradalih Hrvatskih branitelja.
Danas se sjećamo teške bitke za Kupres u travnju 1992.

10. travnja bojovnici HOS-a obilježavaju svoj rođendan, odaju počast i spominju se svojih poginulih prijatelja i slavnog ratnog puta.
U travnju 1992. formirano je Hrvatsko vijeće obrane.

Neprekidno moramo ponavljati i podsjećati na činjenicu da bez HVO-a, bez njegova 4 zborna područja danas ne bi postojala Republika Hrvatska niti Federacija Bosne i Hercegovine.
Danas, dok polažemo vijence na spomenike i palimo svijeće u čast onima koji su svojim životima udarili temelje i osvijetlili put za našu bolju budućnost, moramo biti svjesni da ta borba nije završena, da se ona nastavlja na drugačijem bojnom polju i na više različitih fronti u isto vrijeme.

Živimo i djelujemo u najsloženijim vremenima u ljudskoj povijesti. Umjesto da u praksi hrabro živimo svoju vjeru i budemo narod nade, na što nas je pozvao sv. Ivan Pavao II, mnogi od nas su se predali zloduhu apatije, jala i ravnodušnosti. Umjesto da gradimo snažnu i nezavisnu državu i jačamo kao narod, prepustili smo se zlodusima bespomoćnosti i beznađa koji nam se perfidno serviraju i nameću.

Tu percepciju kreiraju i na životu drže sile tame, po svojim slugama, i mnogim Hrvatima koji u svojim kromosomima imaju utisnut pečat boljševičkog sotonizma.
Hrvatski biskup nedavno je na sv. Misi izrekao istinu koju svi znamo ali je već desetljećima ignoriramo – Hrvatskom vlada udbaško – komunistički kalifat.
Jedan filozof opisao je fanatika kao čovjeka koji se bori za neki cilj i kad ga postigne zaboravi za što se borio.

Među nama braniteljima ima previše takvih koji su zaboravili za što su se borili i koji su se predali i prodali udbaško-komunističkim sotonistima i ispiračima mozga.
Za sadašnje stanje u državi i naciji ne možemo kriviti Katoličku crkvu, niti trilateralu, niti masonstvo, nego našu vlastitu odvrgnutost od Boga i Božjeg zakona.

Naš narod i državu neće spasiti Europska unija, niti legalisti ni kriptokomunisti i njihovi nasljednici prerušeni u socijaldemokrate i demokršćane, niti genetski anarhisti.
Katarzu ćemo doživjeti kad jedni drugima budemo djelima svjedočili Istinu.

Samo od 2008. do 2016. godine suicid je počinilo 568 branitelja iz HVO.
Dario Kordić je čovjek koji je bio ključan za opstanak Hrvata u Lašvanskoj dolini. Nakon što je, nevin, zbog svog naroda i države strpljivo robijao 17 godina u tamnici, danas su mu uskraćena sva građanska prava u toj istoj državi za koju je podnio tako tešku žrtvu.

Upitajmo se, kako nas danas vide naši branitelji koji više nisu među nama, kao Marko Babić, Blago Zadro, Ljilja Zrno i tisuće njih po imenu. Kako nas i naš narod vide naši branitelji koji su položili svoju mladost i živote, koji su umirali u mukama, u zatvorima i logorima? Jesmo li nastavili njihovo djelo ili smo kukavički pogazili i pljunuli njihovu žrtvu?

Na kraju, moramo shvatiti poruku sv. Ivana Pavla II: Kao katolici obvezni smo aktivno se uključiti i sudjelovati u društvenom i političkom životu te biti kreatori i nositelji izgradnje našeg društva i države.
Vođenje primjerom, od obitelji pa nadalje, temelj je svakog zdravog društva i života. Svi smo na to pozvani.

Biblijski junak Gideon, prije noćnog napada na neprijateljski logor svojim vojnicima je rekao: “Ugledajte se na mene i činite isto!”
To čini razliku između istinski zdrave i snažne nacije i države nasuprot „ratnih plemena“ i rulje.

Vidimo se u četvrtak, 12.04.2018. na Splitskoj rivi – u novoj rundi boja za zdravu budućnost i dušu našeg Hrvatskog naroda i naše djece.
UVIJEK ZA DOM SPREMNI i SVI UZ KRISTA PROTIV BOLJŠEVIČKIH SOTONISTA!!!

Željko Glasnović
10. travnja 2018. godine

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Plenković: Ili ćemo kupiti zrakoplove kakvi su ponuđeni ili će se natječaj poništiti

Objavljeno

na

Objavio

Premijer Andrej Plenković je nakon sastanka Vlade s hrvatskim županima komentirao kupovinu izraelskih aviona koje američka vlada trenutno blokira zbog niza neriješenih pitanja. Ustvrdio je kako Hrvatska u ovom slučaju neće popuštati i pristati na višu cijenu aviona.

Na sastanku sa županima kratko je komentirao je temu nabavke izralskih borbenih aviona.

“Ova situacija s aspekta Vlade RH nije opterećujuća. Mi smo poslali posebna izaslanstva u Izrael i u SAD prije sklapanja dogovora. Teret dobivanja suglasnosti od SAD-a preuzela je izraelska strana. Hrvatska je sve napravila u dobroj vjeri, sukladno proceduri natječaja i svar je isključivo Izraela i SAD-a”, kaže premijer. Što se tiče promjena troškova aviona, premijer tvrdi kako ih neće biti.

“Modifikacije onoga što je odabrano na natječaju ne može biti. Ili ćemo kupiti zrakoplove kakvi su ponuđeni ili će se natječaj poništiti. Sve drugo bi bilo dezavuiranje samog natječaja”, rekao je premijer naglašavajući da su “stvari obavljene profesionalno”.

 

MORH: Inzistiramo na poštivanju izraelske ponude u potpunosti, nikakva druga inačica F-16 nije moguća

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Inzko ponovno ponižava Hrvate, treba ga potjerati iz BiH

Objavljeno

na

Objavio

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko smatra da bi se prava koja Hrvati kao konstitutivan narod u BiH konzumiraju trebala uvrstiti u jedan katalog. To bi Hrvate trebalo uvjeriti da stvari nisu tako crne i da prihvate svoje političko obespravljenje.

Većina medija i političara u Hrvatskoj nije našla shodnim reagirati na ovu skandaloznu izjavu predstavnika međunarodne zajednice u BiH koji bi ustavom zajamčena prava cijelog jednog naroda i političke funkcije koje iz njih proizlaze popisivao u nekakve “kataloge“. Ovakve izjave podsjećaju na crna razdoblja europske povijesti. Europska komisija ima novu genijalnu ideju za rješavanje migracijskih izazova. I ova je privremena. Od država članica traži da ponude dodatne kapacitete za smještaj novih migranata.

Čini se da briselska birokracija ništa nije naučila iz slučaja Marakeške deklaracije od koje se izuzeo cijeli niz članica EU-a. Komisijine planove još je Einstein definirao kao ludost – ponavljanjem istih postupaka želi doći do drukčijeg rezultata.

Mate Mijić / Večernji list

 

Valentine Inzko – hajde pokušaj katalogizirati nečija prava u svojoj Austriji!

 

 

 

Inzko ne razumije Ustav BiH, niti Daytonski sporazum

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Poduprite naš rad


Donacijom podržite Kamenjar.com! Hvala!Komentari