Connect with us

BiH

Željko Komšić: Ukoliko Dodik nastavi ovako, sukob je izvjestan

Objavljeno

-

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u intervjuu za srbijanski list Danas kazao je, između ostalog, da ukoliko Milorad Dodik realizira ono što najavljuje – sukob je potpuno izvjestan.

”Ukoliko Dodik nastavi ovako, to jeste ako izvrši udar na državne institucije formirajući paralelne, cijepajući OS BiH i rehabilitirajući VRS, ili cijepajući pravosuđe BiH, sukob je potpuno izvjestan”, naveo je Komšić odgovarajući na pitanje novinara lista Danas kolika je realna opasnost od izbijanja sukoba u BiH i da li Srbija i Hrvatska podrivaju stabilnost u BiH.

Komšić upozorava da bi svi u RS pa i Srbiji trebali da dobro promisle o tome u što ih Dodik vodi. “Ukoliko se to dogodi, to će biti, želim posebno da naglasim, sukob institucija države s Dodikom i njegovim falangama, a ne sukob sa srpskim narodom.”

Naglašavam ukoliko, da ne bi sutra bilo da sam iz čista mira rekao da je sukob izvjestan, jer propagandna mašinerija iz RS i Srbije ima taj običaj, rekao bih i tradiciju lažiranja iskaza onih koju su za mir, i uljepšavanja iskaza onih koji ga ugrožavaju”, naveo je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari