Connect with us

Željko Kordić ostaje na čelu Aluminija!?

Objavljeno

-

Nadzorni odbor mostarskog Aluminija na današnjoj sjednici nije prihvatio ostavku generalnog direktora Željka Kordića – priopćeno je iz tog poduzeća.

Željko Kordić je podnio ostavku 2. travnja, samo dva mjeseca nakon što je imenovan na tu dužnost.

Ostavka je podnesena nakon što je Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg-Bosna  “Aluminiju” blokirala račune zbog neizmirenih dugova.

Inače, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović danas su na Mostarskom sajmu u kraćem razgovoru s direktorom Aluminija Željkom Kordićem obećali pomoći u daljnjem nastavku proizvodnje u tom poduzeću.

Josipović i Izetbegović nisu davali izjave za medije, a Kordić je novinarima kazao kako se dvojica predsjednika pokazala izrazito zanimanje za aktualne probleme u Aluminijevom poslovanju zbog kojih je budućnost tvrtke dovedena u pitanje.

I gospodin Izetbegović i gospodin Josipović obećali su pomoć u smislu daljnjeg nastavka proizvodnje i opstanka radnih mjesta. Radna mjesta su potrebna svakoj državi, a pogotovo nama u BiH. Definitivno, uz nas mora stati Vlada, ne može se više pukim obećanjima kupovati vrijeme, jer mi vremena nemamo. U pitanju je 856 ljudi, 856 sudbina – kazao je Kordić.

On je dodao kako aktualno vodstvo Aluminija ima viziju i nadu u uspješan izlazak iz krize.

dnevnoba

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari