Connect with us

Hrvatska

Željko Lenart (HSS): Zašto se ljude tjera na cijepljenje, PCR oštećuje sluznicu

Objavljeno

-

Saborski zastupnik Željko Lenart (HSS) pitao je u četvrtak zašto se ljude tjera na cijepljenje i zašto država nije donijela zakon o obveznom cijepljenju, te ustvrdio da „ovo nije pravo, već eksperimentalno cjepivo“ i da PCR testiranje oštećuje sluznicu.

U slobodnom saborskom govoru, koji je naslovio „Fašizam u Hrvatskoj“, Lenart je kolege upitao jesu li se testirali PCR testom, pa im prenio iskustvo bliske mu osobe „koja je nakon PCR testa imala utrnutu desnu stranu lica dugo vremena“.

“Guranje štapića u nos oštećuje sluznicu”

Zapitao se zašto se ljude mora testirati PCR testom, „guranjem štapića u nos koji oštećuje sluznicu“, ako postoji mogućnost testiranja preko sline, te sam ponudio odgovor: „Naravno, želi se u ljudi razviti strah, indirektnu prisilu da netko provede svoj suludi plan koji je naumio“.

Vladi je uputio apel – ili testirajte sve koji ulaze u bolnicu ili ne testirajte nikoga!

Lenart kaže  kako se naslov njegova izlaganja ne odnosi na fašizam iz 2. svjetskog rata, nego onaj koji se događa “putem Beroševa, odnosno Božinovićeva Stožera”, koji se, kaže, redovito bavi kršenjem Ustava i donosi mjere koje su često izvan pameti.

Njegovo su izlaganje osudili HDZ-ovi zastupnici.

Govoriti o ovoj temi na ovakav način je opasno, govoriti paušalno u vezi testiranja, oštećivanja sluznice, ne razumjeti što je obvezno cijepljenje, a što testiranje, prešlo je svaku mjeru, poručio mu je Damir Habijan.

Ovako se unosi nemir među građane, na današnji dan kad imamo gotovo dvije tisuće zaraženih, dodala je Maja Grba Bujević.

No, Lenart je ustrajao na tome da je rekao činjenice. Ako na njih niste spremni, onda ste ograničeni, poručio je kolegama.

Anka Mrak Taritaš (GLAS) zapitala je zašto je gorivo kod nas skuplje nego u bilo kojoj zemlji oko nas, navodeći kako je prosječna cijena litre eurodiesela u BiH 8, 41 kunu, u Srbiji 10, 51 kunu, Mađarskoj 10, 05 kuna, a kod nas 11, 03 kune.

Naša država raznim trošarinama i davanjima sudjeluje u toj cijeni s više od šest kuna, kazala je, pa naglasila kako država ima prostora za intervenirati.

Zanimalo ju je do kada će i koliko rasti cijene goriva i kako će to utjecati na rast ostalih cijena u Hrvatskoj, odnosno na inflaciju.

U travnju nas čeka poskupljenje plina do 50 posto

Iza brda se valja još jedno značajno poskupljenje, a radi se o plinu, po procjenama stručnjaka 1. travnja iduće godine čeka nas poskupljenje od 30 do 50 posto, ustvrdila je Mrak Taritaš.

Marin Miletić (Most) pak pita zašto se u javnosti bavimo trivijalnim, a ne krucijalnim životnim problemima kao što su inflacija i kriza.

Zašto se građane ne upozori na daljnji rast cijena hrane, benzina, udio hrane u ukupnim primanjima kod nas je gotovo 30 posto, u razvijenim zemljama EU maksimalno 7-8 posto.

Gdje je plan, strategija kako se nositi sa svime ovim, pitao je Miletić. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari