Connect with us

Komentar

Željko Olujić: Most je u panici pred nadolazeće izbore

Objavljeno

on

Predsjednik Sabora Željko Reiner prozvao je Most dvoličnim zbog njihovog zahtjeva da Sabor nastavi s radom do njegova raspuštanja 15. srpnja kako bi se izmijenio Zakon o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe. Za Direktno hr. ove optužbe komentirao je ugledni odvjetnik i nekadašnji glavni državni odvjetnik Željko Olujić.

[ad id=”93788″]

“Ovaj poziv, koji je uputio Most i gospodin Podolnjak, da bi Sabor trebao raditi sljedeća dva i pol tjedna, je zapravo isključivo predizborna aktivnost te stranke. Jedino što bih mogao reći, da upotrijebim jednu riječ koju inače ne rabim – dvoličnost”, rekao je Reiner novinarima u Saboru.

Željko Olujić složio se s Reinerom i objasnio kako je to uobičajeno ponašanje Mosta. Prozirno je to skupljanje političkih bodova, kaže Olujić.

“Most se uvijek tako oportunistički ponaša u političkoj situaciji u kojoj se mi sada nalazimo. Najprije su tražili da se raspusti Sabor, pa kad je donesena odluka o raspuštanju Sabora – sad bi oni ponovno željeli nekakve svoje dnevno političke bodove kupiti na jedan proziran način koji, na žalost, vrlo loše formulira gospodin Podolnjak. Uz sav trud koji on ulaže da bude originalan i dosljedan, on pokazuje da je Most u panici pred nadolazeće izbore. Svjesni su toga da ovakvim postupanjem neće puno polučiti”, smatra Olujić.

Dodaje kako bi rad Sabora, nakon što je donesena odluka o njegovom raspuštanju, bio kontraproduktivan.

“Naravno da je njihov prijedlog na određen način korektan da mi živimo u normalnoj parlamentarnoj sredini, ali ovaj Sabor je raspušten. Tražiti da on sada radi bilo bi kontraproduktivno. To nije ništa drugo nego skupljanje jeftinih političkih poena”, naglašava odvjetnik Olujić.

O stanju u HDZ-u

Željko Reiner potvrdio je i kako je Predsjedništvo HDZ-a odlučilo stranačkim ograncima sugerirati da ne podržavaju pojedine kandidate za predsjednika stranke prije nego što i formalno steknu status kandidata.

“Mislim da je, tako dugo dok nitko nije službeni kandidat, a nitko nije, prije ponoći 6. srpnja, na neki način možda neprimjereno da organizacije, naglašavam organizacije HDZ-a, nastupaju promičući bilo kojeg kandidata”, rekao je Reiner novinarima u Saboru.

Istrčavanje pred rudo nije dobro u ovoj situaciji, slaže se Olujić.

“Gospodin Reiner, koji je i dužnosnik HDZ-a, to je vrlo dobro učinio. Mislim da svatko tko sada istrčava pred rudo ne čini dobro, to nije u skladu s demokratskim principima. Neka vidimo, na koncu to će biti za nekoliko dana, tko će biti službeni kandidati pa ćemo onda i davati i javnu i svaku drugu potporu. Naravno, svi mi koji smo članovi HDZ-a”, istaknuo je Željko Olujić.

To je pitanje stranke, a ne ljevičarskih medija, naglašava odvjetnik.

“Pitanje predsjednika HDZ-a je ‘par excellence’ pitanje stranke, a ne ljevičarskih medija koji bi sad željeli da se izađe na otvoren prostor i da se vodi nekakva predizborna kampanja prije kampanje. Mislim da je to korektno od gospodina Reinera jer je vrlo važno koja će osoba u ovom trenutku preuzeti vođenje HDZ-a”, kazao je Željko Olujić za Direktno hr 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR