Connect with us

Događaji

Željko Reiner izbacio Grbina iz sabornice

Objavljeno

on

Početak saborskog zasjedanja obilježilo je izbacivanje SDP-ovca Peđe Grbina iz sabornice.

[ad id=”93788″]

Izbacio ga je predsjednik Sabora Željko Reiner nakon što je Grbin umjesto o najavljenoj temi zbog koje je Klub SDP-a tražio stanku, a odnosila se na smjene u strateškim trgovačkim društvima, počeo govoriti o propustima Vlade, prenosi HRT

Grbin je izjavio da SDP traži ostavku potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka jer je privatni interes stavio ispred javnog. Njegov je nemar doveo do potpune paralize vlasti, rekao je Grbin.

Nakon što ga je Reiner nekoliko puta opomenuo da treba govoriti o temi koja je prethodno bila najavljena, Grbin je nastavio nabrajati da se stipendije ne isplaćuju, da neće biti socijalne pomoći od 1. lipnja, da je kurikularna reforma zaustavljena i da od 15 održanih sjednica Vlade, šest je bilo telefonskih. Nakon toga mu je isključen mikrofon i zamoljen je da napusti sabornicu.

Kako upravo vi, koji ste pravnik, kršite poslovnik, upitao je Reiner Grbina.

I dok je Grbin, praćen malobrojnim SDP-ovcima koji su se tog trenutka zatekli na sjednici, napuštao dvoranu, Ivan Šuker (HDZ) pitao se zašto je SDP najavio jednu, a govorio o sasvim drugoj temi. Nije mi jasno zašto SDP nije zatražio stanku o toj temi, ne bi bilo ništa sporno, rekao je Šuker, ocijenivši “tragičnim” da upravo Grbin krši poslovnička pravila. Grbin jasno zna kako se treba ponašati, no očito netko ne može prihvatiti da u Saboru ne može raditi što hoće, kao što je bio slučaj u protekle četiri godine, ustvrdio je Šuker.

Sabor nastavio zasjedanje izmjenom Zakona o socijalnoj skrbi
U sabornici je jutros bilo malo zastupnika, što je uočio Reiner. Upitao se pri tome zašto je tako, s obzirom na to da Sabor prošli tjedan nije radio. Time je očito odgovorio oporbi koja je vladajuće prozivala da su zbog jednog blagdana u tjednu neopravdano spojili dane i uzeli cijeli tjedan za odmor.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari