Pratite nas

Komentar

Željko Reiner: Očekujem da ću biti izabran jednoglasno

Objavljeno

na

Izabrani zastupnik HDZ-a akademik Željko Reiner potvrdio je da je on kandidat Domoljubne koalicije i Mosta nezavisnih lista za predsjednika Hrvatskoga sabora, a očekuje da će biti “po dobrom običaju” izabran jednoglasno.
[ad id=”68099″] [/ad]
“Mislim da je općepoznato da sam ja kandidat Domoljubne koalicije i Mosta za predsjednika Sabora. Očekujem, kao i svi hrvatski građani, da se napokon konstituira Hrvatski sabor i cijeli proces započne. Očekujem da se, po dobrom običaju koji već neko vrijeme vlada u Saboru, predsjednik Sabora izglasa jednoglasno”, izjavio je u nedjelju za Hrvatsku radioteleviziju Reiner. Podsjetio je da je tako bio izglasan Boris Šprem i Josip Leko i dodao: “Ne vidim razlog zbog kojeg se to isto ne bi dogodilo sada.”  
Takva su glasovanja uvijek bila javna, kazao je i dodao da je “sasvim svejedno” je li tajno ili javno. “Očekujem potporu svih”, rekao je Reiner.

Na pitanje što će biti s njegovom znanstvenom karijerom, rekao je kako se nada da će se znanošću moći i dalje baviti, naravno manjim intenzitetom te da će barem povremeno moći vidjeti svoje pacijente.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Glasnović: Mislimo danas i na hrvatsku mladost koja je na Kupreškoj visoravni prinijela junačku žrtvu

Objavljeno

na

Objavio

10. travnja 2020.
Danas, na Veliki petak, sjećamo se dana muke Gospodnje, kada je On, iz neusporedive ljubavi, u mukama na križu položio svoj život za svoje ljubljene.

Mislimo danas i na hrvatsku mladost koja je 10. travnja 1992. na Kupreškoj visoravni, također iz ljubavi, za svoj Dom prinijela junačku žrtvu svojih mladih života, snova i budućnosti. Uz velike žrtve, zaustavljen je neusporedivo jači agresor.

S ponosom i zahvalnošću pronosimo istinu o ljubavi, nesebičnosti, hrabrosti i krvi koju su u obrani naroda i Domovine dali mnogi naraštaji hrvatske mladosti kroz povijest. Združeni s Kristom u križu, imali s Njime udio u Uskrsnuću kao i u čvrstom temelju za naš Dom.

10. travanj 1992. je i moj drugi rođendan. Prvi metak u nogu, drugi u prsni koš. Kolabira plućno krilo i počinje boj za zrak, agonija postupnog gušenja….Bog je odlučio da živim.

 

Na današnji dan 1992. nakon kratke ali žestoke bitke pao je Kupres

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Jan Ivanjek: HV i njene potrebe mogu i moraju biti ključni motor reindustrializacije naše domovine

Objavljeno

na

Objavio

Odgoda postupka nabave višenamjenskih borbenih aviona zbog globalne pandemije, koja nas je dakako uzdrmala, ipak će se nastaviti u budućnosti.

Umjesto u svibnju, novi rok za slanje ponuda za VBA je rujan, kada bi napokon trebale pristići ponude, te se nadam da će se postupak odabira tada nastaviti i ubrzati, da bi se odluka ipak donijela do kraja godine.

Uštede nužne zbog pandemije smanjiti će vojni proračun na 4.9 milijardi kuna, što će utjecati na znatno smanjenje obučnih aktivnosti i vježbi. Srećom, na vojnicima i njihovim pravima neće se štedjeti.

Neki kaptialni projekti će se nastaviti, poput opremanja 8 Patria s UT30MK2CRO 30mm oružnim stanicama, i nabave Black Hawkova, no posebno je važno da isto vrijedi i za izgradnju OOB-ova i remont raketnih topovnjača za Hrvatsku ratnu mornaricu, jer tu su u pitanju naša brodogradilišta i radna mjesta, te će ih realizacija ovih projekata držati zaposlenima.

Jasno je da će u postpandemijskom svijetu sve države gledati kako vratiti svoju proizvodnju unutar svojih granica. Isto mora učini Hrvatska, koja više nikada ne smije u ovolikoj mjeri ovisiti o turizmu, a Hrvatska vojska i njene potrebe mogu i moraju biti ključni motor reindustrializacije naše domovine, komentirao je vojni analitičar Jan Ivanjek

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari