Connect with us

Reagiranja

Željko Reiner: Prekinite agoniju, raspišite izbore!

Published

on

Reiner smatra da je do “odgode datuma” najvjerojatnije došlo zbog toga što su se “potpuno izjalovili lažno socijalni potezi” koje je Vlada povukla “nadajući se dobiti nešto malo poena” kod birača.

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i član Središnjeg odbora HDZ-a Željko Reiner izjavio kako bi parlamentarni izbori trebali biti što prije kako bi se “prekinula agonija u kojoj nesposobna Vlada upropaštava Hrvatsku”.
‘Najbolje bi bilo da izbori budu što prije i da se konačno prekine ova agonija u kojoj nesposobna Vlada doslovce iz dana u dan upropaštava ovu zemlju’, rekao je Reiner u izjavi novinarima.

Novinare je zanimao njegov stav oko različitog datuma izbora koje spominju predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović te predsjednica HNS-a i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić. Milanović kao mogući datum izbora navodi i veljaču, kada je krajnji ustavni rok, dok Pusić govori da bi izbori mogli biti u jesen.

‘Zanimljivo je da s jedne strane premijer govori jedno, a prva potpredsjednica Vlade nešto sasvim drugo’, kazao je Reiner dodavši kako i te njihove izjave potvrđuju ocjenu HDZ-a koji je ranije spominjanje svibnja ili lipnja u kontekstu održavanja parlamentarnih izbora okarakterizirao kao spinove “kojima se želi ispipati bilo birača”.

Reiner smatra da je do “odgode datuma” najvjerojatnije došlo zbog toga što su se “potpuno izjalovili lažno socijalni potezi” koje je Vlada povukla “nadajući se dobiti nešto malo poena” kod birača. Kao potvrdu te svoje ocjene navodi da je u Hrvatskoj 4,5 tisuće više blokiranih građana, kao i to da ništa nije učinjeno oko izgradnje pruge Dugo Selo-Križevci, “jedne jedine investicije kojom su se toliko hvalili”. ‘A nisu bili u stanju ostvariti ni natječaj ni povući novac, a 85 posto novca trebalo je doći iz EU-a’, kazao je.

[ad id=”40551″]

HDZ-ovci stalno dorađuju gospodarski program

Upitan je li HDZ spreman za parlamentarne izbore s obzirom na to da još uvijek nije predstavio svoj gospodarski program, Reiner odgovara kako je stranka spremna za izbore ako budu raspisani i sutra.

‘A gospodarski program je pripremljen. Nažalost, stalno ga moramo dorađivati jer je gospodarsko stanje iz dana u dana sve lošije i lošije’, rekao je i dodao kako je ‘istina je brojkama, a brojka je ta da su dugovanja građana povećana za 400 milijuna’.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari