Connect with us

Politika

Željko Reiner: Prvo će se glasovati o povjerenju premijeru

Objavljeno

on

Rok Vladi za očitovanje o opozivu premijera Tihomira Oreškovića je 8 dana, zatim u Saboru kreće rasprava unutar 30 dana ili ranije.

[ad id=”93788″]

Logično je da se u Saboru prvo raspravlja o povjerenju premijeru, a potom o ranije podnesenom zahtjevu SDP-a za opozivom prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, rekao je predsjednik Sabora Željko Reiner. Činom neizglasavanja povjerenja premijeru, Vlada pada, naglasio je Reiner, prenosi HRT

Šef oporbe želi prijevremene izbore što prije jer ne želi stabilnu vladu i nada se da će u nekin novim izborima uhititi više glasova. HDZ se ne boji novih izbora, ali što oni znače? Rejting nestabilne zemlje pada, milijarde eura nećemo moći povući. Šteta od novih izbora je ogromna, smatra Reiner.

Raskola u HDZ-u nema, stranka je jedinstvena i svi koji pokušavaju pokazati obrnuto se jako varaju. Dva ili tri čovjeka u Varaždinu nisu cijela stranka. Svi smo unisoni i jedinstveni. Odgovorio je tako Reiner na pitanje o mogućem raskolu u HDZ-u.

Nitko ne može poreći da nije čudno da premijer 20 minuta prije sjednice Vlade bez obavještavanja najbližih suradnika napušta zgradu vlade i odlazi u SOA-u. Logično je da šef SOA-e dođe k premijer jer mu je on nadređeni, a ne obrnuto, komentirao je Reiner jedan od razloga HDZ-a za opozivom Tihomira Oreškovića.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari