Pratite nas

Politika

Željko Reiner: SDP je pokušao pocijepati Most i fragmentirati ga, misleći da će im to ići u prilog!

Objavljeno

na

HDZ-ov potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner u utorak je izrazio nadu da će se novi saziv Sabora konstituirati u ustavnom roku jer bi to, kaže, bilo dobro za zemlju.

[ad id=”68099″]

Reiner je napomenuo da se Sabor treba konstituirati u roku od 20 dana od dana kada počinje teći ustavni rok za njegovo konstituiranje. “On se konstituira ne dolaskom zastupnika u Sabor, već izborom predsjednika Sabora. Pritom ne moraju biti izabrani potpredsjednici Sabora”, rekao je Reiner, upitan kada će se konstituirati Sabor.

Na HDZ-ovoj međunarodnoj konferenciji “Demografska politika – temelj razvoja EU i Republike Hrvatske” Reiner je novinarima izjavio i kako se nada da će se Sabor konstituirati u ustavnom roku, te da će pregovori s Mostom završiti u roku od idućih najviše 20 dana, kako bi Sabor mogao početi s radom.

Upitan hoće li osnivanje HRID-a, kao političke stranke Drage Prgometa uz kojega su još dvije zastupnice Mosta, utjecati na pregovore i konstituiranje nove vlade, ponovio je kako HDZ zastupa stav da je Most cjelina i da pregovara s tom cjelinom. “Smatramo Most kao cjelinu, ali, nažalost, SDP je išao drugim putem pokušavajući pocijepati Most i fragmentirati ga, misleći da će im to ići u prilog”, kazao je Reiner. Upitan ima li Domoljubna koalicija dovoljno potpisa i jesu li ih skupili više od 59, Reiner je odgovorio da će se to vidjeti kada ih HDZ-ovci donesu.

Vezano uz posjet Hrvatskoj potpredsjednika SAD-a Joea Bidena rekao je kako je našoj zemlji itekako stalo do tog posjeta s mnogih aspekata, istaknuvši taj posjet i kao američku poruku Hrvatskoj da im je važan čimbenik na kojega se računa.

Reiner nije želio odgovoriti na pitanje vezano uz HDZ-ovog koalicijskog partnera HČSP, iz kojega su se na komemoraciji u Laslovu, za 24. godišnjicu okupacije tog slavonskog sela nastanjenog većinom mađarskom manjinom, pozvali na desničarsku mađarsku stranku JOBBIK. “Ne mislim komentirati pisanje jednog medija ili portala”, kazao je Reiner.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Politika

Hasanbegović i Esih žele ukloniti bistu Ive Lole Ribara

Objavljeno

na

Objavio

Klub zastupnika u zagrebačkoj skupštini Neovisni za Hrvatsku od gradonačelnika Milana Bandića traži da makne bistu Ive Lole Ribara.

Kako je na svom Twitter profilu objavila Sandra Švaljek, Hasanbegović i Esih žele ukloniti spomenik Ive Lole Ribara mjesec dana nakon što je postavljena.

Podsjetimo, bista je u parku Prilaza baruna Filipovića postavljena prije nešto više od mjesec dana, i to zato jer je Bandić, da bi zadržao vlast, popustio pod pritiscima Neovisni za Hrvatsku koji su tražili uklanjanje Trga maršala Tita. Bandić je Titovo ime maknuo iz centra Zagreba, a postavljanje biste Ive Lole Ribara poslužilo mu je kao kompromisno rješenje, piše N1

Neovisni za Hrvatsku, koje predvode Zlatko Hasanbegović i Bruna Esih, s Bandićem su snage udružili nakon što je gradonačelnik pristao na uklanjanje imena Trga maršala Tita.

Milan Bandić vratio bistu Ive Lole Ribara i najavio povratak sedam sekretara SKOJ-a

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Politika

Škegro povjerenstvu: U sindikatima tražite glavne saveznike Todorića

Objavljeno

na

Objavio

Borislav Škegro, bivši ministar financija i potpredsjednik vlade zadužen za gospodarstvo danas je pred saborskim Istražnim povjerenstvom rekao kako je slijedom te funkcije vodio značajan dio aktivnosti vezanih uz privatizaciju.

Javnosti je poznato da sam  sudjelovao u nekim od najvećih privatizacijskih projekata te ih osobno vodio – privatizacija 35 posto dionica Hrvatskog telekoma, listanje Plive na londonskoj burzi, Ericsson Nikola Tesla te brojne druge privatizacije. Poznate su mi brojne činjenice koje interesiraju ovo povjerenstvo, rekao je Škegro.

Rekao je kako Agrokor u devedesetima nije bio nekakva posebna tema te da i njega zanima konačan odgovor na pitanje kako je nastao Agrokor i čije je ono dijete.

Škegro je ispričao kako je 1997. Todorić u pismu predsjedniku Tuđmanu tražio da mu se omogući kupnja većinskog paketa dionica Podravke. Rekao je kako je Tuđmanu iznio tri razloga zbog kojeg se tome protivi: lokalna zajednica apsolutno je protiv ne Ivice Todorića nego bilo koga tog formata tko bi pokušao preuzimati Podravku, u tom trenutku Podravka je bila potencijalnija preuzeti Agrokor nego on nju i Podravka je imala puno snažniji menadžment nego Agrokor.  Naveo je i kako nije bilo nikakvih razloga da bi se govorilo o slušanju tuđmana ili odluci o 200 obitelji.

Kao glavne saveznike Agrokora Škegro navodi sindikate. Ako doista postoji interes da se ispita ovaj slučaj pozovite tadašnje predstavnike sindikata. Uz pomoć sindikata prisiliti vladu da mu se prodaju neke dionice – to je bio obrazac, ustvrdio je Škegro.

Škegro je pozitivno odgovorio na pitanje Ante Babić (HDZ) je li mu imperativ kao potpredsjednika vlade bilo privatizirati što je moguće veći broj poduzeća. To je bio dio političkog programa vlade i predsjednika republike u tim teškim, nepovoljnim okolnostima za bilo kakvu privatizaciju. To je nama bio jedan od osnovnih zadataka. Rekao je kako transkripti saborske rasprave iz studenog 1994. godine govore o kontekstu u kojem se privatizacija odvijala.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari