Connect with us

Politika

Željko Sabo i Ivan Penava dokazali da je u hrvatskoj politici sve moguće

Objavljeno

-

Foto: Hina

Gradonačelnik Ivan Penava, bivši HDZ-ovac do većine u Gradskom vijeću došao je uz pomoć vijećnika Hrvatske konzervativne stranke i bivšeg SDP-ovca Željka Sabe. Sabo je novi predsjednik vijeća.

– U životu je sve moguće, da li je u politici sve moguće, otom potom. Mislim da je ova poruka iz Vukovara jako dobra te da se može primijeniti diljem Hrvatske, ističe Sabo.

Smatra li da je to u redu spram građana, a s obzirom na to sada surađuju ljudi koji su bili žestoki predizborni protivnici?

– Želim vam zahvaliti na vašem pozivu. Dat ću objašnjenje. Nezavisna lista Željko Sabo djeluje kao politička stranka. Nas 29 članova Odbora, analizirali smo političku situaciju. Osjetili smo da bi moglo prema nama biti poziva, u političkom djelovanju kroz Gradsko vijeće. Imali smo apsolutnog pobjednika Ivana Penavu koji ima devet vijećnika, te s druge strane ostale političke opcije isto vijećnika. Nastavak projekata u gradu Vukovaru, suradnja za grad Vukovar te mogućnost da kroz programsku suradnju pokušamo realizirati projekte, pojašnjava Željko Sabo.

Druga je solucija bila priključiti se oporbi i ići na rušenje proračuna 31.12., pravda se Sabo.

– Naša odluka bila je jednoglasna, bila je usmjerena za boljitak funkcioniranja grada Vukovara. Rekao sam već da će gradonačelnik imati iskrenog suradnika u meni i to je sigurno. Ja sam bio tri puta kandidat s gospodinom Penavom, bili smo suparnici, on je u ukupnom skoru 2:1. Ja tu njegovu pobjedu prihvaćam kao činjenicu, priklonio sam se volji većine građana kao i naš odbor. Mi radimo za Vukovar, dodaje ističući da su i neki drugi htjeli biti u suradnji s Penavom.

– Izražavam svoje zadovoljstvo i zahvalnost, što je od tog izbora koji je imao, gospodin Penava izabrao, kako vi kažete ljutog suparnika, odnosno mene. Bolje imati iskrenog suparnika nego neiskrenog prijatelja pored sebe. Na zadovoljstvo građana Vukovara želimo pokrenuti stvari u Vukovaru, smatra Sabo.

U nastavku možete pogledati cijelo gostovanje Željka Sabe u Studiju 4.

 

Nekad ljuti protivnici, danas partneri! Sabo Penavi osigurao većinu

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari