Pratite nas

Vijesti

Željko Sačić napušta Generalski zbor

Objavljeno

na

Sačić je neopozivu ostavku dao dan nakon što je čelnik HGZ-a Pavao Miljavac, nakon sastanka s premijerom Plenkovićem, rekao kako je stav HGZ-a da neće ići na prosvjed u Vukovar…

Željko Sačić, jedan od najistaknutijih članova Hrvatskog generalskog zbora (HGZ), dao je neopozivu ostavku na mjesto u Upravnom odboru te udruge. – Ne mogu tako, nema ovo smisla, dajem neopozivu ostavku na mjesto u Upravnom odboru HGZ-a. Okrenuli ste leđa hrvatskoj žrtvi, napisao je Sačić na Facebooku.

Sačić je potvrdio svoj odlazak, ali kaže da odluka nije bila nimalo lagana jer su u Generalskom zboru njegovi kolege i ratni drugovi. – Za mene je to životni potez.

Cijelu noć sam o tome razmišljao, nisam mogao izracionalizirati stav kolega koji su odlučili dati podršku Andreju Plenkoviću i Vladi umjesto žrtvama i narodu koji zahtjeva procesuiranje ratnih zločina u Vukovaru i cijeloj Hrvatskoj -rekao je Sačić.

Podsjetimo da je čelnik Generalskog zbora Pavao Miljavac nakon sastanka s premijerom Plenkovićem poručio da neće ići na mirni prosvjed u Vukovar i da to nije način iako se oni zalažu za procesuiranje ratnih zločina.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi

Komentari