Connect with us

Magazin

Željko Sačić u Budnici: Ovo što gledamo u Zagrebu je sramota!

Objavljeno

-

Saborski zastupnik Željko Sačić je u večerašnjoj Budnici govorio o razvoju, zastojima i prekidima u razvoju, te o nazadovanju ključnih državnih institucija nakon dolaska na vlast Račanove koalicije, od čega se neke institucije nikada nisu oporavile.

“Mi smo 1996. godine, neposredno nakon završetka rata počeli stvarati moćnu suvremenu policiju, posebno protukriminalistički sektor. Obratili smo se Sveučilištu, tražili smo najtalentiranije pravnike, ekonomiste, informatičare, a uzeli smo 150 najboljih momaka iz Specijalne policije, ovjenčane ratnim iskustvom i provjerene u najtežim izazovima, poslali ih na obuku i ostvarili suradnju s najboljima, od SAD, Francuske, UK do Izraela. Znali smo da moramo biti najbolji, ratna pobjeda nas je obavezivala. Sve to je Lučin prebrisao i poništio” rekao je Sačić.

Željko Sačić je vrlo detaljno govorio o policijskim istragama srpskih ratnih zločina od 1991. godine, odmah nakon pokolja u Borovu Selu, govorio je o pritiscima svijeta, o zlouporabi abolicije i razvoju odnosa države prema ratnim zločinima do danas.

Na pitanje o ulozi Mladena Bajića, krajnje javno kompromitiranog državnog tužitelja, Sačić je rekao da se povjerenje u državne institucije ne može povratiti uz takve ljude.

Što je Sačić rekao o urušavanju društvene ravnoteže, neuspjesima desne Hrvatske, pogotovo u kontekstu Zagreba, zatim o razlozima gubitka samopoštovanja u usporedbi s Finskom i ilustracijama koje gledatelji mogu vidjeti u emisiji, o razlozima zbog kojih nema saveza na nacionalnom političkom spektru i nizu drugih aktualnih pitanja, pogledajte u Budnici.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari