Connect with us

Politika

Željko Sačić: Zašto je odbačena prijava za ubojstvo djevojčice Martine Štefančić

Objavljeno

-

Željko Sačić (HS) poručio je u petak da glavna državna odvjetnica i ministar pravosuđa moraju zatražiti obrazloženje odluke Županijskog državnog odvjetništva o odbacivanju kaznene prijave protiv počinitelja ratnog zločina nad četverogodišnjom djevojčicom Martinom Štefančić.

Djevojčicu Martinu Štefančić ubili su u Borovu Selu u proljeće 1992. pripadnici paravojnih srpskih postrojbi, zajedno s njezinom bakom, dok su joj strica teško ranili.

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku odbacilo je prijavu Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Vukovara protiv počinitelja ratnog zločina na štetu djevojčice, njene bake i strica.

Sačić je u saborskom govoru na slobodnu temu rekao da je odbacivanje prijave obrazloženo time što je od sedmero počinitelja dio aboliran, dio pomilovan, po dvojica su u Republici srpskoj i Srbiji, a jedan u Sklandinaviji, te da se ne može vjerovati svjedocima iz Borova Sela koji su u trenutku zločina imali 12 i 14, godina.

Zlata Hrvoj Šipek i Ivan Malenica moraju zatražiti detaljno obrazloženje te odluke, ustvrdio je Sačić i poručio „sramite se svi koji ste sudjelovali u tome i nagradili ubojice da žive nekažnjeni“.

Najavio je da će Hrvatski suverenisti zatražiti sjednice odbora za ratne veterane i za nacionalnu sigurnost, jer “ako se odbor mogao baviti trulim jajima, može i onemogućivanjem istraživanja i privođenjem pravdi počinitelja najgnusnijih ratnih zločina”. (Hina)

Stipo Mlinarić (DP): ŽDO u Osijeku ad acta stavilo slučaj djevojčice ubijene 1992.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari