Connect with us

Naši u svijetu

‘Žena u crvenoj haljini’ postala je heroina turskih prosvjednika

Objavljeno

-

[quote]Žena je stala pred kordon policije, a jedan od policajaca ju je špricao suzavcem. Fotografije ‘žene u crvenom’ obišle su svijet, a ona je postala simbol demonstracija[/quote]

Fotografije djevojke u crvenoj haljini, koju policajac nemilosrdno šprica suzavcem na prosvjedu u Turskoj, obišle su svijet, a njezina pojava postala je simbolom demonstracija. Fotografije su se velikom brzinom proširile i društvenim mrežama uz poruku – ”Što nas više sprejate, to smo veći”.

Djevojka je u utorak hrabro stala pred policijski kordon u istanbulskom parku Gezi, a već danas cijeli je grad oblijepljen njezinim slikama, piše Al-Arabiya.

Podsjetimo, prosvjede u Turskoj započela je skupina građana koja se pobunila protiv rušenja 600 stabala u parku Gezi kod slavnog Trga Taksim, kako bi se na tom mjestu izgradio trgovački centar. Isprva mirni prosvjedi, ubrzo su prerasli u nasilje, a prosvjedovalo se u još nekoliko gradova. Mnogi porast nezadovoljstva Turaka pripisuju sve restriktivnijim zakonima koje nameće konzervativna vlada premijera Erdogana.

24sata.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari